BRA ATT VETA

SCHEMASÖK (KRONOX)

Örebro universitets schemasökfunktion heter Kronox och du hittar ditt schema genom att gå in på http://kronox.oru.se/ och söker på antingen din kurs, ditt program eller din kurskod.

Letar du efter sin kurs- och utbildningplan hittar du på oru.se eller klicka här!

BUSS TILL OCH FRÅN UNIVERSITETET

Bussarna från Campus går från hållplatsen "Universitetsplatsen" och ligger ungefär vid Pressbyrån, precis utanför Campus. 

 

För att söka din resa går du in på http://www.lanstrafiken.se/Orebro/Sok-resa/

Orbi

Orbi är vårt system för att hantera biljettförsäljning och evenemang!

 

I appen görs biljettköp och anmälan till våra evenemang på smidigaste sätt. Skaffa appen idag, för att inte missa något kul evenemang! Ladda ner appen genom att söka på Orbi i App Store eller Google Play via din mobil eller surfplatta​! Det är även via den här appen du köper INTROPÅSEN (Inte aktuellt under introduktionen HT21)!

HYRESVÄRDAR I ÖREBRO

När man flyttar till en ny stad kan det vara svårt att få tag på en lägenhet. Här nedan har vi listat populära hyresvärdar.

 

Populära studentområden:

Asplunds Fastigheter - På Universitetsgatan, samt Tybblegatan några meter från campus finns det studentlägenheter 

Behrn Fastigheter AB - Här hittar du de populära studentlägenheterna på Tärnvägen, Åstadalsvägen och Sörbyängsvägen, ett stenkast från campus!

Husherren Fastigheter - Här hittar du studentlägenheter som finns i husen som benämns Muttrarna, precis vid campus.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro AB - På Studievägen 14, 16 och 18 i Sörby finns det ett hundratal studentlägenheter med Svenska kyrkan som hyresvärd.

Örebrobostäder AB - Örebro kommuns största hyresvärd. Här hittar du de populära korridorshusen på Studentgatan, studentlägenheter på Grankotten samt delade lägenheter i Brickebacken.

- Svenskastudenthus - Här kan du hitta studentlägenheter på Dragonvägen och korridorsrum på Tybblegatan, precis vid ICA Maxi Universitetet. 

 

En fullständig lista över bostadsföretag hittar du på http://www.orebro.se/656.html

För mer tips och trix om hur du får tag i en studentlägenhet kan du besöka Örebro Studentkårs hemsida! 

http://www.orebrostudentkar.se/home/studentbostad/?fbclid=IwAR0qAUg48xC46A1xPgzC7Dyck2LRqx7VQQrx5jBe33nvmVAj5rFNY2LoAV4

AKUTBOENDE

Ett akutboende är en sista lösning för dig som ny student. Om du fortfarande inte lyckats få tag på en ny bostad när terminen startar finns vi här och hjälper dig hitta ett akutboende. Med tanke på att hyreskontrakten är temporära och vi främst hjälper dig få ett tak över huvudet kan du alltså inte ha så höga krav på boendet.

 

Med detta sagt innebär det inte att akutboenden alltid är dåliga, du kan mycket väl hamna i en tjusigt möblerad etta med kokvrå precis intill universitetet om du har tur. Akutboendets utformning varierar och kan vara allt från en tom lägenhet med en madrass på golvet till ett eget rum i en villa eller sova på någons soffa. Kom ihåg att det är en tillfällig lösning. Hyran för akutboende är 500kr/påbörjad vecka, oberoende på i vilken utformning akutboendet är. Denna summa betalar du som hyresgäst in till projektledarna för akutboendet varje måndag.

 

Kontakt

Du kan maila eller besöka akutboendet på plats.

Adressen är Örebro studentkår, Fakultetsgatan 3, 702 81 Örebro

Mailadress: akutboende@orebrostudentkar.se

ÖREBROGÅVAN - FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

Örebrogåvan ges från Örebro kommun till dig som är inflyttad student, medlem i studentkåren och har folkbokfört dig i Örebro.

 

Örebrogåvan är ett presentkort laddat med 1 000 kr, som du kan använda vid 150 olika affärer och verksamheter i Örebro! Med Örebrogåvan kan du handla kläder, mat, betala på caféer, restauranger, frisersalonger och mycket mer.

 

Du kan också använda Örebrogåvan till att köpa busskort, konsert- och teaterbiljetter. Örebrogåvan hämtar du på studentkårens kansli, läs mer på www.orebro.se/student.

City%C3%83%C2%96rebroSvart_edited.jpg