top of page

Aktuellt

Nedan hittar du information om vad som pågår inom SOBRA och Örebro Studentkår!

Aktuellt

Sektionsmöte 16/2 - Ny general ska väljas & mycket mer!

Den 16/2 kl. 17:15 i L1 är det terminens första sektionsmöte😍 Vi kommer ta upp flera punkter som berör er som medlemmar, så se till att skriva upp datumet i kalendern och kom!! Alla är välkomna⭐️ 

Val av ny general:

Efter detta intro kommer Jolene avgå som general och vi kommer välja in en ny kollega till Jesper inför kommande intron. Om du är intresserad av att bli general eller vill veta mer om vad det innebär kan ni kontakta sobra.sekreterare@gmail.com

Valnämnden:
Sobra behöver två personer som skulle kunna tänka sig att vara med i valnämnden inför sektionsmötet där inval av den nya styrelsen kommer att äga rum. Arbetet innefattar förberedelser inför valet och deltagande på valet för att räkna röster och liknande. Dessa två personer kommer att få gå på utbildning den 22/2-2023.

Punkter inför FUM 3:
Inför FUM 3 kommer vi ta upp olika punkter som sedan kommer att tas upp i fullmäktige där de kommer ta olika beslut.


Vill du ta upp något under sektionsmötet? Maila: sobra.sekreterare@gmail.com

Val av ny FUM-Suppleant!

Är du intresserad av att vara mer engagerad i sobra och din studietid? FUM söker just nu en suppleant, som innebär att du är med på fullmäktigemöten och är med och röstar och beslutar om punkter som rör dig som student och din studietid.

Valet kommer att ske under Sektionsmötet den 16/2 kl 17:15. Varmt välkommen!!⭐️

Välkommen Nystudent!

Hej alla studenter och nystudenter!
Första antagningsbeskedet är nu ute och vi vill här med hälsa er varmt VÄLKOMMEN TILL SOBRA!🖤⭐️

Glöm inte att tacka ja till din plats, oavsett om du är nystudent eller redan pluggar!!

Nystudenter - se även vår facebookgrupp ”Sobras introduktion VT23” för att få mer information gällande introduktionen, eller ”Dom kallar oss studenter” för studenter på Örebros universitet!

För mer information, klicka här!

Vi ses snart! Vi längtar redan!

Örebro Studentkår står i solidaritet med studenter i Iran.

Under den senaste veckan har vi nåtts av väldigt oroande rapporter av media och studenter om att iranska säkerhetsstyrkor använder dödligt våld mot fridfullt protesterande studenter i landet.

Protesterna startade till följd av att Mahsa Jina Amini avled efter att ha gripits av sedlighetspolisen på grund av att hon bar sin slöja på ett sätt som bryter mot iranska statens slöjtvång.

Attacker mot fridfullt protesterande studenter i Iran är en attack mot yttrandefrihet och akademisk frihet.

Att uttrycka sin åsikt är centrala delar i ett demokratiskt samhälle.

Örebro studentkår vill därför uttrycka vårt stöd för alla de studenter och övriga medborgare som deltar i protesterna. Vi fördömer det våld och förtryck som det iranska folket får utstå från den iranska staten.

bottom of page