top of page

Örebro Kårhus

Studenternas oas på uni!

Kårhuset erbjuder en rad olika aktiviteter för studenter, kårsektioner och utskott men också externa företag och kunder. 

Kårhuset drivs av studenter, för studenter! Läs mer om hur du kan engagera dig nedan!

k-logo_white.png
VimmelKaren

Vad gör Kårhuset?

Kafé

Varje tisdag, onsdag och torsdag håller Kafé Kåren öppet. Här kan du som student slå dig ner, ta en kopp kaffe och plugga eller hänga med vänner i en lugn atmosfär. Här erbjuds ingen alkoholservering!

Kafé Kåren
TB.webp

Torsdagspubar

Varje torsdag öppnar kårhuset dess portar för oss studenter och erbjuder ett skönt pubhäng med grymma studentpriser på alkohol och mat! Självfallet erbjuds det även alkoholfria alternativ. 

Under kvällen bjuds det även på musikquiz, anordnat av RadioCampus, med matbiljetter som vinst!

Nattklubbar

Sugen på att dansa in helgen? Då kanske fredagsnattklubben är något för dig! Varje fredag är det nämligen nattklubb på Kåren! Här bjuds det på två olika dansgolv, tre barer och gött häng!

NK.webp
OKFEST.webp

Temakvällar

Under terminens gång anordnar Kårhuset olika temakvällar, både under torsdagspubar och nattklubbar! Exempel på detta är Oktoberfest!

Engagera dig!

Du kan engagera dig på olika sätt på Kårhuset! Du kan antingen gå med i ett studentteam där du tillsammans med ditt team arbetar mellan 1-2 pass under en månad, eller så kan du söka till en arvoderad roll!

Förresten! Glöm inte att gå med i Sobras studentteamsfacebook! 

1. Kontakta en teamansvarig! 

Teamansvariga ser till att skriva upp dig på schemat, vare sig du testar på för första gången eller vill gå med i ett studentteam!

Du kan nå dem här: 

teams@orebrokarhus.se

Teamansvariga ger dig allt du behöver veta innan du börjar! Har du några som helst frågor är du varmt välkommen att kontakta dem!

2. Väl på plats

Personalentrén hittar du på baksidan av huset. Vilken tid du börjar beror på vilket pass du valt, vilket du hittar i schemat.


Genomgången startar vid utsatt tid så kom gärna 10 min innan!

Arbetskläder får du på kårhuset! Ha gärna på dig ett par bekväma skor! Kårhuset älskar även overaller! Ta gärna med dig din ovve om du har en och representera SOBRA!

3. Välj arbetsroll

När alla är samlade går kvällens serveringsansvarig igenom nödvändig information. Därefter tilldelas du en arbetsroll efter intresse! Oavsett vart du hamnar får du en genomgång för din position. För att läsa mer om de olika positionerna kan du klicka här!

4. Förberedelser

Det är nu dags att förbereda huset! Snart kommer uppemot 1000 av dina mest festsugna medstudenter!

Serveringsansvarig går igenom vad som gäller för just din station.

5. Öppning

Nu börjar kvällen på riktigt! Det är nu dags för dig att ta betalt, hänga upp jackor, krana öl, rodda baren eller plocka disk. Under hela tiden träffar du massor av studenter, gör din grej och har kul!

6. Städning

Nu glider kvällen mot sitt slut och det är dags att fösa ut alla gäster. Du städar din station och hoppar in där det behövs. Slutligen samlas alla för ett uppsamlingsmöte med serveringsansvarig.

Förmåner

För att ha rätt till kårhusets förmåner behöver du vara medlem i Örebro Studentkår, vara med i ett studentteam och ha arbetat minst ett pass. 

Förmåner under passet:

 • Mat under passet

  • Under nattklubbar äter alla tillsammans innan Kåren öppnar.​

  • Under torsdagspubar går man iväg minst två-och-två och äter under passett

 • Obegränsat med läsk

 • En RedBull

 • Gött häng med nya vänner!

Förmåner efter passet:

 • Personalrabatt på mat!

 • Köföreträde för dig +1 till nattklubbar och torsdagspub!

 • Gratis inträde för dig +1 under ordinarie nattklubbar och torsdagspubar

 • Tillgång till personalfesten i slutet av terminen!

 • Gratis kaffe/Té under kaféet!

Så får du dina förmåner:

Förmånerna kommer i form av en symbol på ditt Hitract-kort och förlängs för varje pass du jobbar. Förlängningen varierar beroende på vilket pass du jobbar.
 

Jobbar du ett kafépass får du två veckor.
Jobbar du en torsdagspub får du tre veckor.

Jobbar du en nattklubb får du fyra veckor.

bottom of page