INTRODUKTIONEN HT22

  • Black Facebook Icon

Ska du börja plugga inom Sobrasektionens ämnen till hösten? Klicka på knappen här bredvid!

  • Black Instagram Icon

Vi har även en instagram, kolla in den här!

Välkommen hit kära Sobrait! Här hittar du allmän information om introduktionen.

Klicka här för att kom till Facebook sidan för introduktionen.  I facebook-gruppen kommer information om den nuvarande introduktion att läggas ut.
 

Undrar du något över introduktionen, tveka inte på att höra av dig eller kika in under flikarna ”Generaler och Superfaddrar” och ”Schema”.

DIN FÖRSTA TID VID ÖREBRO UNIVERSITET

Introduktionen är din första tid på Örebro Universitet och sätter tonen för hela din studietid. Det är cirka tre veckor fyllt av fest, tävlingar, uppdrag och att träffa nytt folk. Vi som gör introduktionen har alla varit nya studenter en gång, och vi vet att det kan vara lite läskigt att komma till en kanske ny stad och till ett nytt universitet. Därför innehåller vår introduktion inga som helst inslag av förnedring, och vi vill att du ska känna dig trygg, glad, delaktig och respekterad genom hela introduktionen och alla våra aktiviteter.

 

När du väljer att vara med i Sobras fantastiska introduktion så köper du  medlemsskap i Örebros studentkår och du kommer sedan att bli indelad i en introgrupp. Denna terminen har vi 10 introgrupper. Varje grupp har 2 superfaddrar som gruppchefer och innehåller cirka 8 faddrar som har extra hand om att din introduktion blir bra. Introgrupperna kommer att tävla tillsammans, ha kul tillsammans och utföra introuppdrag tillsammans. Utöver introgrupperna så kommer ni att få träffa alla andra som är delaktiga i Sobras introduktion på alla våra aktiviteter. Du kommer garanterat att träffa vänner för livet här, och ha det sjukt kul. Sobras introduktion är till för alla som läser under institutionen JPS (juridik, psykologi och socialt arbete) - oavsett om du läser program eller kurs. Du är lika välkommen oavsett!

 

Vad är en fadder?

En fadder inom Sobrasektionen är en student som har varit på universitetet i mer än en termin och läser inom socialt arbete, psykologi, rättsvetenskap, juridik eller kriminologi. Faddrarna kan du fråga om allt som har med utbildningen, introduktionen och universitetet att göra eller något helt annat, de finns verkligen till för just ER skull!

 

Faddrarna kommer du att träffa redan på välkomstdagen och de kommer att vara med dig mycket under din första tid på universitetet och under din introduktion.

20210907_191823_edited.jpg

Vill du vara med på introduktionen? 

För att vara med på introduktionen måste du:

 

  • Registrera dig hos Örebros Universitet. Registreringen inför höstterminen 2022 öppnar den 17/8 här

  • På förhand ha köpt ett kårmedlemskap. Mer information om kårmedlemskap finns här: http://www.orebrostudentkar.se/.

  • Registrerat dig hos Mecenat. När du köpt kårmedlemskap blir ditt mecenatkort grönt i appen.

  • Köpa en intropåse. Den inkluderar massa roliga saker, som till exempel din introbricka som är ett bevis på att du är med i introduktionen. Påsen kan du köpa på introduktionens första aktivitet "Grill n' Chill", välkomstdagen eller den första aktiviteten du är med på.

  • Du kan när som helst ansluta dig till introt, men för att vara med på aktiviteterna behöver du ha ordnat detta innan du kommer till din första aktivitet. Om det inte är möjligt så löser vi givetvis det på plats!

aEOft+25RY6EgTysouf7ww.jpg