INTRODUKTIONEN HT20

  • Black Facebook Icon

Ska du börja plugga inom Sobrasektionens ämnen till våren? Klicka på knappen här bredvid!

  • Black Instagram Icon

Vi har även en instagram, kolla in den här!

Pågrund av rådande situation med Covid-19 har Örebro Studentkår valt att ställa in introduktionen HT20
Vill du ändå va med på aktiviter som Sobra fixar? Följ Sobra på sociala medier för att se när saker händer!

DIN FÖRSTA TID VID ÖREBRO UNIVERSITET

Introduktionen är din första tid på Örebro Universitet och sätter tonen för hela din studietid. Det är cirka tre veckor fyllt av fest, tävlingar, uppdrag och att träffa nytt folk. Vi som gör introduktionen har alla varit nya studenter en gång, och vi vet att det kan vara lite läskigt att komma till en kanske ny stad och till ett nytt universitet. Därför innehåller vår introduktion inga som helst inslag av förnedring, och vi vill att du ska känna dig trygg, glad, delaktig och respekterad genom hela introduktionen och alla våra aktiviteter.

 

När du väljer att vara med i Sobras fantastiska introduktion så köper du en intropåse och du kommer sedan att bli indelad i en introgrupp. Denna terminen har vi tio introgrupper. Varje grupp har två superfaddrar som gruppchefer och innehåller cirka tio faddrar som har extra hand om att din introduktion blir bra. Introgrupperna kommer att tävla tillsammans, ha kul tillsammans och utföra introuppdrag tillsammans. Utöver introgrupperna så kommer ni att få träffa alla andra som är delaktiga i Sobras introduktion på alla våra aktiviteter. Du kommer garanterat att träffa vänner för livet här, och ha det sjukt kul. Sobras introduktion är till för alla som läser under institutionen JPS (juridik, psykologi och socialt arbete) - oavsett om du läser program eller kurs. Du är lika välkommen oavsett!

 

Vad är en fadder?

En fadder inom Sobrasektionen är en student som har varit på universitetet i mer än en termin och läser inom socialt arbete, psykologi, rättsvetenskap, juridik eller kriminologi. Faddrarna kan du fråga om allt som har med utbildningen, introduktionen och universitetet att göra eller något helt annat, de finns verkligen till för just ER skull!

 

Faddrarna kommer du att träffa redan på välkomstdagen och de kommer att vara med dig mycket under din första tid på universitetet och under din introduktion.

INTROPÅSE

Intropåsen är din biljett till introduktionen. Den fenomenala påsen innehåller bland annat din introbricka (som ger dig fritt inträde och köföreträde till de nattklubbar vi besöker under introduktionen och introbrickan bär du runt halsen under alla introduktionens aktiviteter förutom finsittningen), lite roliga rabatter och massa annat smått och gott. Intropåsen kostar 200 svenska riksdaler och den köper du via Bonsai-Campus (en app som du behöver ladda hem i telefonen.

 

För att kunna köpa en intropåse, måste du på förhand ha köpt ett kårmedlemskap. Mer information om kårmedlemskap finns här: http://www.orebrostudentkar.se/ 

 

Introbrickan ska du ha på dig på alla våra aktiviteter, och tappar du bort din får du köpa en ny för 20 kronor som går direkt till välgörenhet. Intropåsen kan köpas på alla våra aktiviteter, så missar du de första aktiviteterna är du varmt och hjärtligt välkommen att köpa en på vilken av våra aktiviteter som än blir din första. Det är ALDRIG för sent att gå med introduktionens gemenskap!

sobra_vitguld.png

CONTACT INFORMATION

SOCIAL MEDIA

E-mail: ordforande.sobra@gmail.com

Opening hours: Monday-Thursday 12.15-13.00

Långhuset, Fakultetsgatan 1, 702 81 Örebro

  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook - Vit Circle