top of page

Introschema

Schema VT24 Final

Aktiviteterna:

Här hittar du beskrivning av vad du kan vänta dig

av varje aktivitet under introt!

OBS: Tiderna är preliminära och kan ändras. Håll utkik i facebook-gruppen för aktuell information!

Chill n grill 11/1

Smygstarten är äntligen här och det är dags för den första aktiviteten på introt!!! Denna kväll är ett perfekt tillfälle för er att få börja lära känna eran introgrupp!🤩Ni behöver inte ta med er något alls, kom bara som ni är för lite gott snack och mysigt häng med era nya introkompisar, kurskamrater och kanske även vänner för livet! Det kommer finnas grillad korv på plats (vegetariskt finns också) men framförallt kommer det erbjudas riktigt chill häng där vi taggar igång inför drygt tre fantastiska veckor!🌭🔥

 

Känns det nervöst och kanske lite osäkert kring vart ni ska? Var inte oroliga! Det kommer finnas faddrar på plats för att guida er rätt på campus, men Hörsal L1 & Krakafoaljén ligger iallafall i Långhuset, och det är där vi samlas! Vi rekommenderar att ni laddar ned appen "MazeMap" som är en app som guidar er till att hitta runt om och i campus, exempelvis vart en specifik sal ligger! I Mazemap kan ni exempelvis söka på “L1” så vet ni exakt vart ni ska gå! 🤗

 

Under den här aktiviteten, och inför alla roliga aktiviteter ihop under denna tid, kommer ni kunna köpa intro-passet. Intro-passet är ett bevis på att ni är med i introt, som sagt kan ni köpa det inför/under varje aktivitet så ni behöver inte komma tidigare för att köpa det!❤️ Hoppas vi ses imorgon!

Var: Röda paviljongen

Samling: kl 17:15 i Hörsal L1

Tid: 17.15-19.30

Medtag: Ditt bästa humör, en taggad känsla och utrymme i kistan för en korv eller två!

Schlager 12/1

Äntligen är det dags för introduktionens första fredag på kåren! Under kvällen kommer vi att dansa loss på vårt fantastiska Örebro Kårhus i sann schlageranda! Är du en sann mellofantast eller stänger du av tvn så fort det vankas schlager? Oavsett vad vet vi att inget får igång dansgolvet så bra som gamla schlagerklassiker. Så ta på dig din bästa schlageroutfit och kom ut och fira att Sverige är eurovision mästare ett tag till! Kvällen börjar med en gemensam förfest med er introgrupp för att sedan inta kåren.

 

Var: Kåren

Samling: kl 19:00 i Krakafoajén

Medtag: Introbricka, Legitimation, Valfri dryck och ert finaste glitter!

Flaggmålning 13/1

Vad passar bättre efter första kvällen på kåren än att få ta det lugnt med sin grupp och visa upp sin kreativitet? Som en avslutning på smygstartsveckan kör vi flaggmålning! Tillsammans sätter vi oss och skapar konstverk till gruppflaggor som vi kan ha med oss under resten av introt. Allt material man kan behöva kommer finnas på plats. Varför inte bidra med idéer eller passa på att bara hänga lite med gruppen?

Var: Matsalen i Forumhuset

Samling: kl 13:15 i Krakafoajen

Medtag: Introbricka och kreativitet!

Välkommen till Sobra! Musikstafetten 15/1

Efter en fullspäckad första dag på campus finns inget bättre än att få träffa sina medstudenter och testa era musikkunskaper tillsammans i en rad påhittiga grenar. Ni får även chansen att träffa Sobras styrelse och utskott för att höra mer om vad som finns inom sektionen. Oavsett om du är musikfantast och har koll på allt eller bara lyssnar på radion i bilen kommer aktiviteten vara ett otroligt avslut på dagen! Är musik inte alls för dig är det ett ypperligt tillfälle att hänga med din introgrupp lära dig mer om Sobra eller kanske har du en fråga från din första dag på campus du kan få besvarad.

 

Var: L1 i Långhuset

Samling: kl 17.15 i L1. (kl 17:45 för de som varit med på chill n grill)

Tid: 17:15- ca 20

Medtag: Ett otroligt humör och introbricka

Pubrunda 17/1

Är du ny i stan? Eller kanske bara undrat vilka barer/nattklubbar/restauranger som finns runt omkring i Örebro stad? Passa på och häng med ikväll där alla sektioner går samman och kör vår traditionella Pubrunda. Ni får chansen att se stadens nattliv och stanna på olika ställen i Örebro centrum. Kvällen avslutas med att alla grupper/sektioner möts upp på Frimis och dansar natten lång tillsammans! 

 

Var: Olika pubar i stan (schemat hålls hemligt för alla förutom era pubrundaledare!) Samling: 17.15 i Krakafoaljén (kom i tid!) eller 17.45 på Stortorget (grupp 1-5) och Järntorget (grupp 6-9). Fråga era superfaddrar vilket gruppnummer ni har!

Medtag: Introbricka, legitimation, varma kläder och ett glatt humör!!

Färgfest på kåren 19/1

Har du koll på kårsektionernas färger? Om inte så kommer här ett ypperligt tillfälle att plugga in det samt att få visa vilken sektion du tillhör. Det har nämligen blivit dags för färgfest! Temat för kvällen är NATTSVARTA SOBRA!!🖤 Efter en gemensam förfest fylld av svarta outfits rör sig din introgrupp till Kåren för att dansa in natten. Snöra på dig dansskorna för nu blir det snart åka av!!

 

Var: Kåren

Samling: 18.45 i Krakafoajén

Medtag: Introbricka, legitimation, valfri dryck & din bästa nattsvarta outfit!

Cobrakampen 20/1

Det är äntligen dags för en av introduktionens mest MAXADE dagar tillsammans med Corax!🖤❤️ Under dagen kommer vi genomföra flera otroligt roliga aktiviteter som kommer testa era färdigheter inom flera områden. Är du en otrolig strateg, bra på att samarbeta, har huvudet på skaft eller kanske snabb och stark? Låt alla era styrkor komma fram när vi tillsammans med Corax fyller vinterdagen med en massa skratt och minnen som ni sent kommer att glömma!!⭐️

 

Vi kommer vara både inne och ute så ta på er oömma kläder och gör er redo för en fartfylld lördag!!

Var: Campus, Röda Paviljongen

Samling: kl. 13.00 i Krakafoaljén

Tid: 13:00-16:00

Medtag: Introbricka, oömma kläder och en taggad känsla

Afterski 20/1

Vi draar till fjällen, fest hela kvällen!🥳 Efter en dag fylld med massa roliga aktiviteter på Cobrakampen fortsätter kvällen vidare på Satin med Corax. Det har blivit dags att avrunda dagen i backen, vad passar då inte bättre med en efterlängtad afterski för att sätta en guldkant på kvällen?⛷️Vi börjar med att värma upp oss på förfester med våra egna introgrupper innan vi beger oss mot Satin för att knäppa upp pjäxorna och dansa natten lång till riktiga afterski-klassiker! Nu taggar vi till för en oförglömlig kväll, så gör dig redo för snart blir det åka av!!

 

Var: Satin

Samling: kl 19.00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbricka, legitimation, valfri dryck och en oslagbar afterski outfit

Filmkväll 21/1

Efter en intensiv start behöver man också varva ner, ta det lite lugnt, umgås och se på en film - vilket är precis vad som står på schemat denna aktivitet! Tillsammans med alla introgrupper kommer vi samlas i biblioteksaulan för att kolla film, äta snacks och mysa. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på! Så på med myskläderna, ta ett glas läsk som vi bjuder på och köp med dig något gott att smaska på om du vill!

 

Var: Biblioteksaulan

Samling: kl 17.00 i Krakafoajén

Tid: 17:00-20:00

Medtag: Introbrickan och snacks!

Idrottskampen 23/1

Då var det dags för lite nostalgi med lite idrott. Har du saknat de gamla idrottslektionerna eller bara behöver träna av alla foodora och diverse olika drycker, då är detta aktiviteten för dig. Idag kommer vi göra lika diverse olika idrottsaktiviteter och annat kul. Denna aktivitet avslutas med en turnering där respektive grupp kan vinna intropoäng för att komma ett steg närmare vinsten av introbucklan.

 

Var: Gymnastikhuset (G1)

Samling: kl 18.10 i Krakafoajen

Tid: 18:30-21.00

Medtag: Introbricka, Idrottsskor (viktigt), ev. idrottskläder och ett energiskt humör!

Piratsittning 24/1

Skepp o hoj landkrabbor! 🦀 Det har blivit dags att kliva ombord på terminens första sittning! Ikväll sätter vi segel mot Ritz iklädda våra snyggaste piratoutfits för att tillsammans äta middag, leka lekar och sjunga sånger.  Efteråt seglar vi vidare till Frimis för att dansa loss som aldrig förr!  För att få kliva ombord behöver man ha köpt en biljett i Hitract. 🖤

 

Var: Ritz och sedan Frimis

Samling: kl 18.00 eller 18.15 utanför Ritz

Sittningstid: 18:30 - 22:00 ish sen Frimis

Medtag: Introbricka, legitimation, biljett på Hitract och ert bästa pirathumör!

Så kan det låta 25/1

Dags att spetsa era öron, värma upp sångrösten och tagga igång quizandan för nu är det dags för så ska det låta!!🎶🎙 Är du sobras Tommy Körberg eller Sarah Dawn Finer?🌟 Glöm då inte anmäla dig till sobras toppa lag som ska va med och kamma hem vinsten i denna svänga tävling🖤

 

Var: Konsertsalen

Samling: Kl 16.45 i Krakafoajén

Tid: 16:45-20:00

Medtag: Introbricka, år av musik erfarenhet och sobra-anda

Terminal 5 26/1

Har du ett favoritresmål? Eller kanske ett resmål som du en dag drömmer om att åka till? Isåfall är denna aktivitet perfekt för dig!!🤩 Ta på dig din bästa outfit som bäst matchar just ditt resmål!🕺 Efter en gemensam förfest är det dags för avgång till slutdestinationen Örebro Kårhus!✈️

 

Var: Kåren

Samling: 19.30 med din introgrupp, fråga dina superfaddrar var ni ska samlas

Medtag: Introbricka, legitimation, valfri dryck och din bästa semesteroutfit

Skoldisco 27/1

Äntligen har det blivit dags för den mest nostalgiska kvällen nånsin - skoldisco!🪩 Det här blir en fest du inte vill missa, gör dig redo för en tillbakablick från kanske skolans mest ikoniska evenemang! Sätt på dig din grymmaste grundskole-outfit och öva på dina mest oslagbara dansmoves! Det enda som kommer vara konstant på dansgolvet är takten󰙐🕺 Efter en gemensam förfest fylld med glädje och gamla minnen, tar sig din introgrupp till Ritz för att dansa natten vidare i skoldisco-andan! Förbered dig för att dansa som aldrig förr!

 

Var: Ritz

Samling: 19.00 med din introgrupp, fråga dina superfaddrar var ni ska samlas

Medtag: Introbricka, legitimation, valfri dryck och din bästa skoldisco outfit!

Amazing (campus) race 29/1

Tjena tjena! Nu är vi officiellt inne på första dagen på introts sista vecka! Och vad passar inte bättre då än en klassisk tävling som tar oss runt världen!? Eller… i detta fall runt Örebros campus! Välkommen till Amazing (campus) race där ni som grupp kommer ta er runt på olika stationer på campus och tävla för viktiga intropoäng!

 

Var: Örebro Universitet

Samling: kl 17.15 i Krakafoajen

Medtag: Introbricka och vinnarskalle!

Cobrapub 31/1

Det är dags för sista onsdagen på introt och vad passar då bättre än ett pubhäng tillsammans med Corax?❤️🖤 Njut av trevligt sällskap, god dryck samt en frågesport som kommer sätta era kunskaper på prov🧠 Skulle det vara så att man fortfarande är festsugen när puben är klar finns det såklart möjlighet att dansa vidare på frimis tillsammans med de andra kårsektionerna!

 

Var: Satin

Samling: 19.00 på Satin

Medtag: Introbricka, legitimation och ett glatt humör!

Tårtbakning och spelkväll 1/2

Ojojoj! Nu är vi inne på sista veckan och vad passar inte bättre på en torsdagskväll än lite nedvarvning med tårtbakning och spelmys. Under kvällen kommer ni att få tävla med de andra introgrupperna om vem som kan göra den bästa, finaste och coolaste tårtan. Samtidigt kommer vi ha tillgång till massvis med sällskapsspel så att vi även får lite tid för häng med gruppen! Missa inte detta tillfälle att visa upp er kreativa, eller kanske inte så kreativa sida! Oavsett vad kan det vara välbehövligt med en myskväll inför en fullspäckad helg!

 

Var: Forumrestaurangen

Samling: 17.15 i forumhuset

Medtag: Introbrickan och dina bästa bakkunskaper

Volleybollturnering 2/2

Sedan lääääänge har kampen om den fina volleyboll-pokalen varit ett slag mellan sektionerna… Det har återigen blivit dags för turneringen att ta plats igen!!! Se till att anmäla dig till Sobras volleyboll-lag och kämpa för seger och triumph. Är bollsport inte riktigt din grej? INGA PROBLEM! Häng istället med och heja på våra tappra sobraiter!! 🏐

 

Var: Gymnastiksal L2

Samling: kl 16.45 i Krakafoajén

Tid: 16:45-20:00

Medtag: Introbrickan, din bästa hejar-röst och en riktig kämparglöd!!

Togafest 2/2

Ikväll är det dags för den traditionella TOGA-FESTEN! 🏛 Vi är inne på den sista helgen på introduktionen och det är äntligen dags för den fantastiska Togafesten!🤩 Kvällen startar med förfester i grupperna där ni tillsammans kan lista ut hur man bäst knyter ett lakan för att få den perfekta outfiten.🥳 Därefter rör vi oss mot kåren för en hejdundrande kväll tillsammans i sann SOBRA-anda! Tagga!!🖤🖤

 

Var: Kåren

Samling: kl 18.15 i Krakafoajén

Medtag: Intropass, legitimation, valfri dryck och dina bästa toga outfit!

Vin(nar)brännbollen 3/2

Den traditionella vin(nar)brännbollen är äntligen här!! 🏏 Var med och kämpa för din kårsektion i matchen mellan Sobra och Corax!! Vill man inte vara med och spela behöver vi ju såklart introduktionens bästa hejarklack också! 👏 Det här vill ni bara inte missa!!

 

Var: Fotbollsplanen vid Röda Paviljongen (Campus)

Samling: kl 13.15 i krakafoajén

Medtag: Introbrickan, valfri dryck och ett glatt humör!

Temafesten 3/2

Nu är det äntligen dags för den efterlängtade TEMAFESTEN! 🤩 I Pavven kommer vi gemensamt ha en förfest alla introgrupper tillsammans, iklädda otroligt snygga outfits som representerar våra introgrupper. 😍 Så kom klädd i en outfit som bäst representerar din introgrupp! 🥰 Det utlovas roliga lekar, dunderbra musik och en riktigt go stämning! 🤝🖤 Förfestens tema är alltså Sobra Reunion, vi ses där! 🤩

 

Var: Pavven (Röda Paviljongen) —> Kåren

Samling: 18.45 vid Krakafoajén.

Medtag: Intropass, legitimation, valfri dryck och ett hejdundrande glatt humör!

Introhäng 4/2

Dagen är här, sista introdagen 😭 Men den ska såklart spenderas på bästa sätt, dvs tillsammans med din introgrupp. Vad ni gör bestämmer eran grupp och lägger ut i eran egna facebookgrupp. Vi generaler, superfadddrar och faddrar vill alla tacka er för denna tid, det finns inget som slår ett storslaget intro som denna.

 

Håll utkik på våra sociala medier för när resterande aktiviteter och utskott drar igång samt såklart den storslagna och glamorösa finsittning som blir det absolut sista som är kopplat till introduktionen och styrs ihop av vårt grymma sexmästeri �

bottom of page