KONTAKT

SOCIALA MEDIER

E-post: ordforande.sobra@gmail.com

Öppettider: Mån-Tors 12.15-13.00

Långhuset, Fakultetsgatan 1, 702 81 Örebro

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

SCHEMA FÖR INTRODUKTIONEN Vt20

Detta är Sobras otroliga och roliga introduktionsschema. Det är varierat med tävlingar, nyktra aktiviteter och roliga temafester. Om du har några frågor om schemat (eller något annat) är du välkommen att kontakta "Generalerna Sobra" på Facebook, gå med i vår grupp på facebook (SOBRAS introduktion Vt20) där massa bra info finns eller kontakta någon av Generalerna via mobil (Samuel 070 456 72 16) eller (Karl 073 411 71 01) eller maila oss på introduktion.sobra@gmail.com, vilket som passar dig bäst!

Är du osäker på vart du ska gå kan du leta efter någon av våra faddrar eller superfaddrar som är klädda i svarta tröjor med Sobras logga på ryggen.

 

  • Aktiviteter som är GULA är aktiviteter arrangerade av Sobra där alkohol är tillåtet.

  • Aktiviteter som är GRÖNA är nyktra aktiviteter arrangerade av Sobra.

  • Aktiviteter som är BLÅ är arrangerade av Örebro Universitet och nyktra. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

Schemat kan komma att ändras och därför är det viktigt att du uppdaterar dig genom att gå in och dubbelkolla samlingstider och platser innan aktiviteten startar! Viktig information meddelas också på Facebooksidan som du hittar här! 

OBS

För att delta på introduktionen behöver man köpa en intropåse. Intropåsar finns att köpa på alla våra aktiviteter och du betalar den via appen "Bonsai campus". För att kunna köpa en intropåse måste du ha köpt ett kårmedlemskap, mer info om det kan du hitta här: http://www.orebrostudentkar.se/

Aktivitetsbeskrivning:

Chill'N Grill

Äntligen startar introt igång med den traditionsenliga chill’n grill kvällen! Här kommer ni att få träffa er faddergrupp och hänga med andra nystudenter. I samlad trupp kommer vi att röra oss mot röda paviljongen där det kommer bjudas på korv (veg, kyckling och kött) och även gött häng. Vi faddarar, superfaddrar och genereler ser så mycket framemot att få träffa er alla, nu kör vi!

 

Samlingstid: 17:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: Ditt bästa humör och valfri dryck

SobraKampen

Var beredd på en 5-kamp i sann Sobra-anda! Med hjälp av samarbete under de kluriga och roliga tävlingarna delas det ut viktiga intropoäng till grupperna med bäst poäng! Det finns någon gren för alla i Sobrakampen!

 

Samlingstid: 11:30

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA och bekväma kläder

SchlagerFest

Ikväll är det dags, ta på er era glittrigaste kläder, värm upp stämbanden och gör er redo för att bli fångad av en stormvind! Årets första fest är inget mindre än schlagertema och vi kickar igång allting med egna förfester med era introgrupper. Efter det bär det av mot vårt kära kårhus där vi dansar natten lång!

 

Samlingstid: 18:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, legitimation, valfri dryck och din glittrigaste outfit 

Tårtbakning

Dagen till ära ska tårtor i alla dessa former och färger bakas. Till den gruppen som på bästa och godaste sätt representerar sin grupp kommer att tilldelas viktiga intropoäng. Så ta fram er kreativa sida och koka samman era ideer, nu gäller det! På plats kommer det att finna basingredienserna till tårtan, men vill ni sticka ut får egna tillbehör självklart medtas.

 

Samlingstid: 12:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA och din bästa kreativitet 

PyjamasParty

Vet du inte riktigt hur du ska klä dig? PERFEKT! Ta på dig ditt mysigaste klädstil eller en gosig pyjamas för ikväll ska vi dansa på stans nattklubb Ritz med temat PyjamasParty. Vi kommer börja i en lokal (Röda Pavveljongen) där Sobras sexmästeri (studiesociala utskott) arrangerar våran förfest. Det kommer bjudas på lekar/tävlingar och otroligt mysigt och härligt häng innan vi tar Buss/cykel till stan för att besöka en av Örebro citys nattklubbar!

 

Samlingstid: 18:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, legitimation, valfri dryck, din mysigaste klädsel.

Välkomstdagen 20/1

VARMT VÄLKOMNA TILL ÖREBRO UNIVERSITET OCH ÖREBRO STAD!!! 

IDAG börjar introduktionen på riktigt! Ni kommer få ta del av viktiga föreläsningar kring Örebro universitet och Örebro som stad. Därefter kommer ni tillsammans med Sobras faddrar gå runt campus där ni kommer få chansen att se hur campus ser ut, vart alla hus ligger/heter och massa andra bra info som är bra att ha med sig! Se till att ni läst igenom era välkomstmail NOGA så ni har ett litet hum iallafall vart ni ska och vilken tid.

 

Samlingstid: Kolla ditt välkomstmail

Vart: Örebro universitet, mer info kring vilken lärosal → se ditt välkomstmail

Medtag: En väska som ni kan lägga viktiga papper i, en vattenflaska och ett spänt samt glatt humör!!!

Spelkväll på Kåren

Efter en lååång välkomstdag med nya intryck, människor och platser. Vad kan då vara bättre än att varva ned med lite härligt umgänge, roligt spel och musikquiz på kåren?! Kom och tävla om åtråvärda intropoäng, träffa representanter från olika studentföreningar och visa att just NI är Sobras spelmästare!

 

Samlingstid: 17:30

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA och ett glatt humör 

Cluedo i City

Har du alltid drömt om en detektivkarriär? Ikväll har du chansen att förverkliga dina drömmar. Det är dags för Cluedo i Örebro city. Ett mord har skett och runt omkring i city är det upp till dig och din introgrupp att lösa ledtrådarna för att hitta den skyldige. Så glöm Wallander och Beck och ge dig ut mot ett spännande mysterium!

 

Samlingstid:

1. 18:00

2. 18:30

Vart:

1. Kraka-foajén

2. Våghustorget

Medtag: INTROBRICKA, kläder efter väder och en riktig detektivanda

Pubrunda

Är du ny i stan? Eller kanske bara undrat vilka barer/nattklubbar/restuaranger som finns runt omkring i Örebro stad? Passa på och häng med ikväll där alla sektioner går samman och kör vår traditionella Pubrunda. Ni får chansen att se stadens nattliv och stanna på olika ställen i Örebro centrum. Kvällen avslutas med att alla grupper/sektioner möts upp på Strömpis och dansar natten lång tillsammans.

 

Samlingstid:

1. 17:00

2. 17:30

Vart:

1. Kraka-foajén

2. Våghustorget

Medtag: INTROBRICKAN, legitimation, bra skor att vandra i och självklart ett glatt humör!

Volleyboll-Turnering

Sedan lääääänge har kampen om den fina volleyboll-pokalen varit ett slag mellan sektionerna… Det har återigen blivit dags för turneringen att ta plats igen!!! Se till att anmäla dig till Sobras volleyboll-lag och kämpa för seger och triumph. Är bollsport inte riktigt din grej? INGA PROBLEM! Häng med och heja fram våra tappra SOBRAITER till vinst, samt ta chansen att lära dig Sobra-ramsorna som höjer stämningen i idrottshallen!

 

Samlingstid: 15:30, VIKTIGT ATT KOMMA I TID

Vart: Kraka-Foajén

Medtag: INTROBRICKAN, din bästa bollkänsla och din högsta decibel till hejaramsorna

FärgFest

 

Efter en egen förfest med intro-gruppen är det dags att tillsammans dansa natten lång på Kåren iklädd Sobras nattsvarta outfit! Alla olika kårsektioner klär sig i sin egna färg och Sobras färg är svart!

Samlingstid: 18:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, legitimation, valfri dryck och sobras färg!!

FjortisFest

Tänker du ofta tillbaka på den tidiga tonåren, där brunkrämen fanns i väskan, snäckhalsbandet hängde runt halsen och gummisnoddarna fanns på benen. För en kväll får du chansen att återuppleva den härliga fjortistiden. Så spraya håret, ta på gummisnoddarna och plocka upp en idomintub eller två och gör dig redo för FJORTISFESTEN!! Vi kommer att börja kvällen med en gemensam förfest med Sesam på Frimis, för att sedan avsluta kvällen på Satin.

 

Samlingstid:

1. 18:00

2. 18:30

Vart:

1. Kraka-foajén

2. Slottet

Medtag: INTROBRICKA, legitimation och en outfit i äkta fjortisanda

Volleybollmatch

Efter fredagens volleybollturnering förstår vi att rösten garanterad är uppvärmd och för er som spelade är bollkänslan fortfarande kvar i fingertopparna. Passa då på att hänga med IDAG för att kolla på professionell volleyboll! Med gratis entré och massa inplanerat för oss studenter blir detta en match du inte kommer vilja missa!!! Du får inte bara gå in gratis och ta del av sjukt rolig volleybollmatch utan du och din introgrupp och hela sektionen Sobra kommer få chansen att ställa upp i olika tävlingar. Vinnarna får såklart ett välförtjänt pris, så passa på och häng med!

 

Samlingstid:

1. 13.00

2. 13.45

Vart:

1. Kraka-Foajén

2. Idrottshuset

Medtag: INTROBRICKAN, sköna kläder och din bästa hejar-röst

Introhäng

Trött efter helgens festligheter? Eller kanske sitter träningsvärken kvar från volleybollen? INGEN FARA ALLS! Idag kör vi vårt traditionella introhäng, vilket innebär att eran introgrupp träffas någonstans och chillar något extremt! Käkar något riktigt mumsigt och bara njuter av ett fantastiskt sällskap med skratt, kanske någon film eller bara lär känna varandra ännu djupare!

 

Samlingstid: Görs upp med din introgrupp

Vart: Görs upp med din introgrupp

Medtag: Den DU är!!! 

Prison Island

Har ni någonsin känt att ni skulle vilja uppleva fångarna på fortet? Vet ni vad, det är något ni kommer få uppleva! Samla era vänner och den bästa team känslan och gör er redo på en spännande dag på Prison Island här i Örebro! Gör er redo att ta er an massor av olika fängelseceller som erbjuder massvis med olika utmaningar. Kom ihåg, “there is no I in team” utan “team effort“ är vägen att gå för att klara det som väntas! Så på med ett par grymma skor och gör er redo för en spännande dag framför er.

 

Samlingstid:

1. 17:00

2. 17:30

Vart:

1. Kraka-foajén

2. Våghusetorget

Medtag: INTROBRICKA, bra skor och oömma kläder

Piratsittning

Bomber och granater 💣🧨 en garde fellow pirater ⚔️💥

 

Fram med er finaste sabel och snabbaste skuta, gör er redo för en färd till Ritz och en kväll i piraternas kajuta! Onsdagen den 29e januari är nämligen dagen då piraterna släpper ner sina segel och intar Örebro stad. Vår resa börjar tillsammans med mat och dryck på Ritz innan vi i samlad trupp återigen hissar våra segel och beger oss till Strömpis, för att förena oss med de andra sektionerna och fortsätta in i natten.

 

Samlingstid: Görs upp i era introgrupper

Vart: Ritz (insläpp 18:00)

Medtag: INTROBRICKA, legitimation, biljett (köpes i Bonsai-Campus app) saaaamt en röst för piratsånger och din bästa piratutstyrsel 

Så-Kan-Det-Låta

Vem älskar inte musik, men hur bra är du på vad låtarna heter eller vem artisten är? Återigen ställs alla sektioner mot varandra i ett klassiskt “så kan det låta” tävling! Vill du vara med i laget? Se till att hålla utkik på när Generalerna söker ett lag. Vill du inte ställa upp i laget rekommenderar vi att hänga med och beskåda och SJÄLVKLART sjunga med i din bästa stämma när kanske din favoritlåt spelas upp!!

 

Samlingstid: 16.30, VIKTIGT ATT KOMMA I TID 

Vart: Kraka-Foajén 

Medtag: INTROBRICKAN, din absolut bästa stämma och kanske några coola dancemoves 

Afterski

I pjäxor och underställ glider vi in efter slalom från Alpernas bergstopp är det dags för Afterski! På kåren sjunger vi oss hesa och tillägnar en pinne för Sobra. Det behövs inget skidpass, men ni får inte glömma skidmunderingen. Ta dragliften från er gemensamma förfest med introgruppen, så glänser vi hela kvällen!

 

Samlingstid: 18:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, legitimation, valfri dryck och din bästa skidoutfit

ArcheryTag

Har du någon gång kört paintball? Vi har valt att gå tillbaka i tiden och omvandla paintball till så kallat ArcheryTag (sök på Youtube!!!). En lek/sport där vi kommer springa runt med pil och båge och försöka träffa varandra och vinna matchen. En ny aktivitet som Sobra aldrig tidigare har haft. Häng med och testa på, det utlovas mycket skratt och otroligt mycket spänning. Och du kan vara lugn, aktiviteten kommer att ske inomhus.

 

Samlingstid: 14:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, bra springskor och oömma kläder.

HippieFest

Woodstock må vara ett minneblott, men i våra runda glajor och mockajackor carpar vi 70-talsfestivalerna. Det har äntligen blivit dags för Hippiefest! Släng på er era snyggaste flower-power outfits och gör er redo att sprida kärlek. Vi börjar kvällen med egna förfester och tar oss sedan vidare till Ritz för att dansa hela kvällen lång!

 

Samlingstid: Görs upp i eran introgrupp

Vart: Förfest med din introgrupp sen vidare till Ritz

Medtag: INTROCBRICKA, legitimation och peace and love

Dogeball

Vilket sätt att inleda veckan på är bättre än med en fartfylld turnering i Dodgeball? Här är snabba reflexer minst lika viktigt som pricksäkerhet. Så på med sköna kläder och fram med bollsinnet så kommer kvällen bjuda på fart och fläkt i en dodgeballturnering!

 

Samlingstid: 17:30

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA och oömma kläder

Bowling på Pitcher's

Äntligen är det dags för en bowlingkväll på Pitchers! Hoppas ni är redo för en fartfylld och rolig kväll tillsammans med alla andra introgrupper. Blir du hungrig under kvällen? INGA PROBLEM, vi har fixat så det finns att köpa tacobuffé för en billig peng.

 

Samlingstid:

1. 18:00

2. 18:30

Vart:

1. Kraka-foajén

2. Våghustorget

Medtag: INTROBRICKA och sköna bowlingkläder

CollegeFest

Hörde ni fest? Nej faktiskt inte, ni hörde collegefest! Med röda och blåa plastmuggar i handen ska vi dricka en bål som ger oss energin till att visa the moves like jäääääger på dansgolvet. Bered er på att omfamna the american pie andan och klä er i den bästa college outfiten ni kan komma på! Hörde vi skål? De gjorde vi!

 

Samlingstid: 

1. 18:00

2. 18:30

Vart:

1. Kraka-foajén

2. Våghustorget

Medtag: INTROBRICKA, legitimation och en fet collageoutfit

Back to...

Har du också önskat att du haft möjligheten att resa tillbaka i tiden och uppleva en svunnen tid. Idag har du chansen att klä dig till allt från 70-tals rockstjärna till en 80-tals discofantast och mycket mycket mer. Kvällens tema är inget mindre än “Back to..”. Bara din egna fantasi sätter gränserna så gör dig redo för en kväll med fylld med tidsåldrar från olika håll och kanter. Vi kommer starta kvällen i lokalen vid Grankotten för att sedan röra oss ner mot Kåren!

 

Samlingstid: 18:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, legitimation, valfri dryck och en otroligt schysst och gammaldags outfit

Vin(nar) Brännboll

Känner ni att spänningen stiger? Vet du vad, de gör vi också! Den traditionella kampen mellan dem nattsvarta SOBRA och CORAX tar plats idag. Denna kamp har varit en tradition sen tidernas begynnelse och det är återigen dags för den årliga brännbollsmatchen mellan våra sektioner. Vilka vinner? Vilka försvinner? Det mina kära nystudenter tar vi reda på idag.

 

Samlingstid: 12:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA och bra kläder för brännboll (utomhus)

TemaFest

 

Samlingstid: 18:00

Vart: Kraka-foajén

Medtag: INTROBRICKA, legitimation och självklart den bästa outfiten efter introduktionens tema! 

Sista introhänget

Som aktiviteten heter förstår ni nog själva vad detta innebär... Introt börjar närma sig mot sin slutdestination för denna gång och det har blivit dags för ett känslosamt men självklart kärleksfullt sista inträng. Passa på att njuta en sista dag med varandra, käka något otroligt gott och kanske kolla igenom bilder/videos från dessa fantastiska veckor ni spenderat tillsammans.

 

Samlingstid: Görs upp med din introgrupp

Vart: Görs upp med din introgrupp

Medtag: Den DU är och roliga bilder/videos från introt

Finsittning

INTROTS ABSOLUT SISTA AKTIVITET… Det är dags för vår traditionella finsittning. Vad händer här? En fantastisk dag som brukar handla om att förfesta ihop med sitt introgäng med underbart snacks och kanske ett glas bubbel eller två. Sedan bär det av mot lokalen vi har bokat upp och fixat tillsammans med Sobras underbara Sexmästeri! Va med och delta på en kväll ni kanske inte kommer komma ihåg men som ni sent kommer glömma! Få reda på, bland annat vem som tar hem den otroligt, fantastiska, makalösa INTROPOKALEN!

 

Samlingstid: Görs upp med introgruppen

Vart: Ritz

Medtag: En otroligt peppande inställning 

Sobras sektionsrum som ligger utanför Krakafoajén i Långhuset.