SCHEMA FÖR INTRODUKTIONEN HT21

Detta är Sobras otroliga och roliga introduktionsschema. Det är varierat med tävlingar, nyktra aktiviteter och temafester. Om du har några frågor om schemat (eller något annat) är du välkommen att kontakta "Generalerna Sobra" på Facebook, gå med i vår grupp på facebook (SOBRAS introduktion Ht21) där massa bra info finns eller kontakta någon av Generalerna via mobil Hanna (073 511 83 11) eller Lukas (072 219 84 08) eller maila oss på introduktion.sobra@gmail.com, vilket som passar dig bäst!

Är du osäker på vart du ska gå kan du leta efter någon av våra faddrar eller superfaddrar som är klädda i svarta tröjor med Sobras logga på ryggen.

 

  • Aktiviteter som är BlÅ är aktiviteter arrangerade av Sobra där alkohol är tillåtet.

  • Aktiviteter som är GULA är nyktra aktiviteter arrangerade av Sobra.

  • Aktiviteter som är GRÖN är arrangerade av Örebro Universitet och nyktra. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

Schemat kan komma att ändras och därför är det viktigt att du uppdaterar dig genom att gå in och dubbelkolla samlingstider och platser innan aktiviteten startar! Viktig information meddelas också på Facebooksidan som du hittar här! 

Skärmavbild 2021-07-15 kl. 12.38.15.png

Smygstart 26/8
DIGITAL
Välkommen till den första aktiviteten på höstens introduktion! Kvällen kommer erbjuda en liten presentation om vad Sobra är för något och vilka vi är som ansvarar för introduktionen! Under kvällen kommer även du som nystudent få din egna introgrupp. Där får du möjlighet att lära känna andra studenter och din grupps faddrar.

Vill du vara med i introduktionen får du gärna anmäla dig via intresseanmälan som finns i facebookgruppen "Sobras Introduktion HT21". Detta för att vi så snabbt som möjligt ska kunna dela in dig till en introgrupp. Anmälan är inte bindande och du kan när som helst ansluta under introduktionen. Vill du vara med senare under introt kan du prata med oss generaler så fixar vi en grupp till dig!
 

Innan aktiviteten ska du ha laddat ner Zoom. Prova även att kamera och mikrofon fungerar.


Var:  Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)
När: 18:00- cirka 20:00
Medtag: Ett glatt humör och ett medlemskap i Örebros Studentkår.
 

Lär känna din introgrupp 28/8

DIGITAL

2 dagar kvar till första veckan på universitetet, kul! Bästa sättet att spendera denna lördag kommer självklart att vara genom att lära känna dina faddrar, dina kurskamrater och dina med-nystudenter i era nya introduktionsgrupper! Hur aktiviteten kommer se ut varierar mellan grupperna, men ni kommer garanterat ha sjukt kul och börja lära känna varandra!

 

Var:  Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)

När: 15.00-18.00

Medtag:: Ett glatt humör och valfri dryck.

 

Spelkväll 30/8
PÅ PLATS
Första dagen på första skolveckan avklarad och hur avslutar man den bäst om inte med introduktionens första fysiska aktivitet 🤩 Som grädde på moset är det dessutom SPELKVÄLL som står på schemat!!! Det kommer finnas åtminstone fyra olika spel att välja mellan 🎲🃏♟ Och har du ett särskilt spel du vill spela under kvällen får du jättegärna ta med det också! Under kvällen kommer ni också ha möjlighet att med er introgrupp kamma hem värdefulla intropoäng 🌟 Så kom, se och segra, det blir en spelkväll ni sent kommer glömma!

 

Var: Annonseras innan aktiviteten i din introgrupps fb-grupp

När: 17:30-20:00

Medtag: Egna spel (om du har/vill), ett huvud på skaft och allt som bringar dig tur (hartassar, fyrklöver, o.s.v.)

 

Introhäng 1/9
DIGITALT

Äntligen är det dags för introduktionens första introhäng! Nu har alla haft sina välkomstföreläsningar och universitetet har börjat på riktigt! Då passar det väl perfekt att komma hem och slappna av lite med sin introgrupp? Under kvällen kommer lekar att lekas och spel att spelas! Utöver allt detta kommer det också delas ut intropoäng till vinnarna av en tävling som presenteras under kvällen!

 

Var: Zoom (länken kommer i din egna introgrupps Facebook)

När: 18.30-21.00

Medtag: Alla tänkbara frågor som garanterat snurrar omkring i huvudet under första veckan i skolan, ett glatt humör och valfri dryck!


 

Hattfest 3/9
DIGITALT

Första fredagsaktiviteten på introt blir en dundrande HATTFEST 🎩 Aktiviteten kommer inledas med en middag av er egna favoriträtt och senare bjuda på både lek och tävling som går i kvällens tema — så va gärna kreativ vid valet av din hatt🤩 Hattfesten hållas i helgrupp så det kommer såklart även finnas tillfällen att snacka och lära känna nya härliga studenter!! Så dra fram er favorit hatt och gör er redo för en säkerligen otrolig kväll✨

 

Var: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)
Tid: 18:30-21:30

Medtag: Valfri dryck, er favorit middag och en hatt av ert val!
 

Sobrakampen 4/9
DIGITALT 

Nu är det dags att tävla i Sobras farligaste, tuffaste, uråldrigaste tradition.... Sobrakampen! Sobrakampen är en femkamp som utspelas i breakout rooms på Zoom. Här har ni möjligheten att plocka hem värdefulla intropoäng samt briljera inför era kamrater. Ni kommer även få snacka lite med Sobras härliga styrelse och sektionens olika utskott!! Kul va? Så ät en lunch värdig en vinnare så ses vi på Zoom efter det!! 

 

När: kl 13.00-16.00 

Var: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)

Medtag: Vinnarskallen
 

Cooking class 5/9
DIGITALT

Nystudenter! Har ni lärt er att planera era måltider ännu? Inte? Ingen fara, we got your back!! Som student är matlådor A och O, vilket leder till att vi denna dag styr upp en cooking class! Tillsammans kommer vi att laga fram en vegetarisk rätt som går ändra efter personliga preferenser. Det ni behöver, och vi hoppas att ni har, är en kastrull eller en stekpanna samt fyra matlådor/tallrikar. Detta spektakel drar igång vid 16:30 och avslutas med en gemensam middag i era introduktionsgrupper i breakoutrooms. 

 

När: Kl. 16:30 

Var:: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)

INGREDIENSER:

- 400g pasta (valfri sort)

- 1st gul lök

- 1st burk krossade tomater

- 1st burk soltorkade tomater

- 1st grönsaksbuljongtärning

- 1st fetaost (valfri sort) 

- 1st fänkål

- Torkad oregano

- Svartpeppar

- Salt

- 4st Matlådor 
 

Kubbkväll  7/9
PÅ PLATS

Välkomna till introduktionens tredje vecka! Denna inleds med en fysisk kubbkväll! Ni kommer äntligen att få träffa era introduktionsgrupper igen, och även visa hur bra ni är på detta spel som är en grundpelare inom studentlivet. Under kvällen kommer det även att presenteras en tävling som självklart ger intropoäng till vinnargruppen!

 

Var: Annonseras innan aktiviteten i din introgrupps fb-grupp

När: 18.00-20.00

Medtag: Ditt bästa sikte och ett toppenhumör!

 

Piratsittning 8/9
DIGITALT

Skepp och hoj landkrabbor! Nu är det äntligen dags att segla iväg till de karibiska öarna för den dundrande piratsittningen. Kvällen kommer bjuda på diverse lekar samt en tävling där ni har chansen att vinna intropoäng - för att segla närmare intropokalen! Mat kommer att ätas gemensamt och ni själva får, som de pirater ni är, ta precis vad ni vill. Dessutom gäller ABC (Anything But Cups) vilket innebär att den drink ni förtär får inte drickas genom ett glas eller mugg… Förbered er på att skicka bild på er drickahållare (ABC) tillsammans med en bild på er själva i en fantastisk pirat-outfit för ytterligare en chans att vinna intropoäng till er grupp för bästa utklädnad! Så se till att släppa fram er inre pirat och gör er redo för en dundrande kanonkväll!

 

När: 18:30 - ca. 21:30 (mer specifik tid kommer senare i facebookgruppen)

Var: Zoom (länk kommer senare i facebookgruppen)

Medtag: Valfri dryck ur ABC (Anything but cups!!!), valfri mat och er bästa pirat-utklädnad!

 

Bäst i test 10/9
PÅ PLATS
Viktigaste är ändå att ha ku….NEJ!? Sånt trams kastar vi rätt ut genom fönstret denna dag då det är BÄST i test som gäller. Glöm allt vad samarbete och skön stämning är när ni i grupperna skall tampas mot varandra och, på eget håll, de andra grupperna för att se en gång för alla vilka som faktiskt är Bäst i test. Så klä er oömt och skruva på er vinnarskallen under denna kväll fylld med roligheter och tävlingar. Tackar tackar på förhand, ses då! 
 

Var: Annonseras innan aktiviteten i din introgrupps fb-grupp

När: 18.00-20.00 

Medtag: Oömma kläder
 

Brunch 11/9

DIGITALT

Var: Zoom (länk kommer i stora Facebook gruppen)
När: 11-13
Medtag: Brunch och valfri dryck

 

Quizkväll  14/9
PÅ PLATS

Nu är det äntligen dags för er introgrupp att slå era kloka huvuden samman, för nu har det äntligen blivit dags för sobras quizkväll. Quizkvällen kommer att vara en fysisk aktivitet där introgrupperna tävlar enskilt, MEN era resultat är viktigare än någonsin då ni kan samla poäng till er introgrupp genom att vinna mot de andra grupperna! 

 

När: 18-20 

Var: Annonseras innan aktiviteten i din introgrupps fb-grupp

Medtag: Tävlingsanda och ett glatt humör!!
 

På spåret 16/9
DIGITALT

Halloj alla! Hoppas ni haft det kul under dessa veckor på introduktionen!

Ikväll är de dags för vår alldeles egna version av på spåret! Vi kommer erbjuda en liten visit för er på olika platser här i Örebro så ni kan navigera er lite och kanske hitta en o ett annat guldkorn.

Vi vill också poängtera att vi tävlar mot alla andra grupper för chansen att vinna egna intropoäng. Så fram med tankarna och var redo på att dra i stoppet när du kan svaret. Må bästa grupp vinna och lycka till i era egna introgrupper! 


När: 18:00- ca 20:00
Var: Zoom →
Medtag: Lokalsinne, tävlingsanda och ett glatt humör!

 

Mysfredag 17/9
DIGITALT

Då har det äntligen blivit dags för introts mysigaste häng! Med andra ord det perfekta avslutet på en intensiv vecka och den bästa uppladdningen inför introts slutspurt. Kvällen kommer bjuda på en härlig blandning av både spel, snack och chans till fina intropoäng. Nu är det därför läge att svira om till er absolut mysigaste outfit, poppa popcornen och ladda upp med valfri dryck i glaset så fyller vi kvällen med skratt, spel och tävlingar!

 

När: 19:30-22:00

Var:Zoom (länken kommer innan aktiviteten i respektive faddergrupp)

Medtag: valfri dricka, valfritt snacks och ett riktigt myshumör
 

Temasittning 18/9

DIGITALT

ÄNTLIGEN är det dags för TEMASITTNINGEN!! Som namnet kanske antyder - ikväll är kvällen vi går ALL IN för att leva upp till introts tema!! Så leta reda på din bästa outfit som representerar din grupps tidsepok, låt oss uppleva en tidsresa utöver dess like, från forntida Egypten till framtiden! Självklart så belönas den bästa utklädanden med fina och viktiga intropoäng!! Kvällens meny är italienskt, fri tolkning på vad det innebär och om du vill laga själv eller beställa!! Så fram med era bästa temaoutfits, bästa sångröster och tagga igång för introts sista sittning!!!🙌🏼

 

Var: Zoom (länk kommer i facebookgruppen)

När: 19:00 - ca 22:00

Medtag: din bästa tema outfit, valfri dricka och ett hejdundrande glatt humör!!
 

Introhäng 19/9 

PÅ PLATS​

Introduktionens sista aktivitet! Söndagen den 19:de kommer ni få träffas fysiskt i introgrupperna för att avrunda introduktionen. Spela spel, leka lekar och självklart göra klart dem där sista introuppdragen som ni inte hunnit med tidigare!

 

Var: Fysiskt, plats kommer i era egna introgrupper Facebook!

När: Annonseras innan aktiviteten i din introgrupps fb-grupp

Medtag: Ett gott humör och rekvisita för dem där sista introuppdragen

Sobras sektionsrum som ligger utanför Krakafoajén i Långhuset. 

IMG_2741.JPG
IMG_2740.JPG
21146947_10154687850645894_1105193847_o.
21034620_1957786184237288_63677141433246
Introdag4.jpg
D88CFCC4-9BC5-43D8-A2B8-4D26D34E2730.jpg
IMG_2725.JPG