SCHEMA FÖR INTRODUKTIONEN VT21

Detta är Sobras otroliga och roliga introduktionsschema. Det är varierat med tävlingar, nyktra aktiviteter och temafester. Om du har några frågor om schemat (eller något annat) är du välkommen att kontakta "Generalerna Sobra" på Facebook, gå med i vår grupp på facebook (SOBRAS introduktion Vt21) där massa bra info finns eller kontakta någon av Generalerna via mobil (Hanna 073 511 83 11) eller (Leonit 076 713 44 25) eller maila oss på introduktion.sobra@gmail.com, vilket som passar dig bäst!

Är du osäker på vart du ska gå kan du leta efter någon av våra faddrar eller superfaddrar som är klädda i svarta tröjor med Sobras logga på ryggen.

 

  • Aktiviteter som är BlÅ är aktiviteter arrangerade av Sobra där alkohol är tillåtet.

  • Aktiviteter som är GULA är nyktra aktiviteter arrangerade av Sobra.

  • Aktiviteter som är GRÖN är arrangerade av Örebro Universitet och nyktra. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

Schemat kan komma att ändras och därför är det viktigt att du uppdaterar dig genom att gå in och dubbelkolla samlingstider och platser innan aktiviteten startar! Viktig information meddelas också på Facebooksidan som du hittar här! 

OBS

För att delta på introduktionen behöver man köpa en intropåse. Intropåsar finns att köpa på alla våra aktiviteter och du betalar den via appen "Bonsai campus". För att kunna köpa en intropåse måste du ha köpt ett kårmedlemskap, mer info om det kan du hitta här: http://www.orebrostudentkar.se/

OBS: Detta gäller inte under introduktionen VT21! NI behöver endast köpa medlemsskap i Örebros studentkår!

Mer information om aktiviteterna kommer inom kort!
Universitetet aktiviteter kommer uppdateras!

Medan du väntar kan du gå med i "sobras introduktion VT21" på Facebook! 
Där kommer all information om introduktionen hamna!

Sobras sektionsrum som ligger utanför Krakafoajén i Långhuset. 

Måndag 18/1 Välkomstkväll

Välkommen till den första aktiviteten på det digitala introt! Kvällen kommer erbjuda en liten presentation om vad Sobra är för något och vilka vi är som ansvarar för introduktionen! Under kvällen kommer även du som nystudent få din egna introgrupp. Där får du möjlighet att lära känna andra studenter och din grupps faddrar.

Vill du vara med i introduktionen får du gärna anmäla dig innan. Detta för att vi så snabbt som möjligt ska kunna dela in dig till en introgrupp. Anmälan är inte bindande och du kan när som helst ansluta under introduktionen. Prata med oss generaler så fixar vi en grupp till dig!
 

Innan aktiviteten ska du ha laddar ner Zoom. Prova även att kamera och mikrofon fungerar.


Var: på Zoom. Länk kommer finnas i stora fb-gruppen
När: 18:00- cirka 20:00
Medtag: Ett glatt humör och ett medlemskap i Örebros Studentkår. 


Tisdag 19/1 Spelkväll 
Första skoldagen är avklarad och huvudet är sprängfyllt med information! Vad passar inte då bättre än att lugna nerverna lite med spelkväll med nya vänner på Zoom? Kvällen erbjuder spel och umgänge på distans, något ni verkligen inte vill missa! 

Spelkvällen spenderar ni i eran introgrupp och länken till Zoom kommer era faddrar lägga upp i er facebookgrupp när det börjar närma sig! Vi ses tillsammans för att avsluta första dagen på bästa sätt! 


När: 18.00- 20:00
Medtag: Glatt humör och tävlingsanda. 

Var: på Zoom. Läggs upp i era introgrupper strax innan aktiviteten börjar.

Torsdag 21/1 Quiz-kväll 

Ikväll är det dags för introts första quizkväll. Här får ni gruppvis chansen att slå era kloka huvuden samman och komma närmare varandra! Quizet kommer att bestå av 5 olika tema så det kommer finnas något för alla. Detta är ett perfekt tillfälle att använda era kunskaper för att samla poäng till er introgrupp! 🤯

 

När?: Kl. 18:00-20:00
Var?: På zoom (zoom-länken kommer finnas på din introgrupps egna facebook-sida)

Medtag: Gärna något fika och era tänkarhattar på!

Fredag 22/1 Fredags-häng
Äntligen är det fredag! Första veckan på universitet lider mot sitt slut och förhoppningsvis har saker börjat klarna någorlunda i huvudet. Nu är det dags för en välförtjänt kväll där man kan slappna av, hänga med sin introgrupp och lära känna varandra ännu lite bättre. Kvällen bjuder bland annat på en tävling där du och din introgrupp kan vinna värdefulla intropoäng, samt lite mer avslappnade lekar, spel och skönt häng. Håll ett öga öppet på din introgrupps facebooksida för att hitta kvällens zoomlänk. 

 

När? 19:30-22:00

Var? Zoomlänk dyker upp på din introgrupps facebooksida under kvällen. 

Medtag: Valfri dryck, frågor du samlat på dig under veckan och eventuell mat/snacks.

Lördag 23/1 Sobrakampen 
Är du tävlingsinriktad eller kanske en sån person som “bara vill ha kul”?! Då har du kommit helt rätt! Under denna fantastiska lördagseftermiddag kommer alla grupper tampas med utmaningar från massa olika håll i 8 breakout rooms i sann Fångarna på fortet-anda. De enda skillnaderna är att det är digitalt och att ni slipper bli inlåsta med tigrar. Inte nog med att det blir tävlingar och skoj, ni får även möjligheten att snacka lite med Sobras härliga styrelse och sektionens olika utskott!! Kul va? Så ät en lunch värdig en vinnare så ses vi på Zoom efter det!! 

 

När? kl 13.00-16.00 

Var? Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)

Medtag: Vinnarskallen

Lördag 23/1 TEMA-sittning

Vi avslutar en fullspäckad vecka på topp med att hela Sobra samlas för en gemensam tema-sittning i sann Pixar-anda! Släng ihop en hamburgare inspirerad av din grupps pixarfilm och dra på dig din bästa pixar-outfit så är du redo för kvällens sittning! Kvällen kommer bjuda på roliga aktiviteter och många skratt!

 

När: 19:00-22:00

Var: Zoom (länk kommer innan aktiviteten)

Medtag: Valfri dryck, din bästa pixar-outfit och ett glatt humör!

Tisdag 26/1 På spåret

Ikväll är de dags för vår alldeles egna på spåret! Vi kommer erbjuda en liten visit för er på olika platser här i Örebro så ni kan navigera er lite och kanske hitta en o ett annat guldkorn.

Då aktiviteten är gemensam med resterande sektioner tävlar vi som Sobra mot dem andra. MEN vill också poängtera att vi internt också tävlar mot alla andra grupper i sobra med för egna intropoäng. Så fram med tankarna och var redo på att dra i stoppet! 

 

När: 18:00-20:00
Var: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)
Medtag: Lokalsinne, tävlingsanda och ett glatt humör! 

Onsdag 27/1 After School 

Ibland behöver man dra ner på tempot lite, chilla och bara umgås! Vilket är precis vad vi ska göra på After school! Här får du tillfälle att lära känna alla bättre, prata om allt möjligt och ha kul! Så ta fram valfri dricka, snacks och förbered dig på en riktigt härlig kväll med skratt, lekar och snack! 

 

TID: 19:30 - 22:00

PLATS: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)

HA MED: valfri dricka, valfritt snacks och ett bra humör 

Torsdag 28/1 Quiz-kväll

Halloj alla quiznördiga Sobraiter! 

Ikväll är det dags för Sobras alldeles egna Näringslivsutskott (NLU) att anordna quizkväll. NLU är Sobras studiefrämjande utskott och sysslar i vanliga fall med att anordna föreläsningar samt pluggstugor inför nystudenternas första tentor och massor med annat. Ikväll vill de utmana er på quiz!  Kvällens quiz har ett hemligt tema; en röd tråd, och en del av er uppgift under kvällen är att lista ut just vad det är!   Ni har nu chansen att briljera med era kunskaper samt plocka hem en vinst till er faddergrupp. Det är väl inget ni vill missa?!  

 

När: 18:00
Var: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)

Medtag: Glatt humör och tävlingsinstinkt! 

Lördag 30/1 Speed-dating 

Ikväll är de dags för Sobras sexmästeri och deras speed-dating! Sexmästeriet är sobras studiesociala utskott som bland annat fixar sittningar, bruncher, temafester osv efter introt. 

 

Kvällen kommer bjuda på snack i smågrupper, lite tävlingar och en hel del kul! Perfekt tillfälle för er att prata med andra kurskamrater och andra faddrar. Och vem vet? kanske hittar du framtidens flirt under detta tillfälle. 


När: 18:00-22:00
Var: Zoom (länken kommer innan aktiviteten i stora Facebook-gruppen)
Medtag: Valfri dryck, lite snacks och ett pratglad humör.

Söndag 31/1 Skol-Cluedo 

Under skol-cluedo kommer ni få chansen att vara Sherlock Holmes för en eftermiddag! Tillsammans i era introduktionsgrupper kommer ni få lösa ett mord som har skett på campus. Ni kommer i breakout-rooms på zoom få ledtrådar som leder till lösningen och första gruppen att lösa mordet kommer givetvis att få poäng till introtävlingen. Vässa era detektivskills och förbered er på en spännande eftermiddag med era introgrupper!

 

När? 15-16

Var? Zoom! (Länk kommer på facebook)

Medtag: Din bästa dektetivhjärna

Måndag 1/2 Fika-kväll 

Att plugga kan ibland vara svårt, därför är det oerhört viktigt att ha motiverande fika hemma! Därför ska vi denna kväll baka det perfekta plugg-fikat som alla enkelt kan göra hemma! Ingen ugn krävs eller tidigare förkunskaper, alla kan vara med! Till vår guide kommer vi ha Ludvig som har jobbat med både mat och bakelser och SJÄLVKLART fikar vi efteråt tillsammans, det här kan bli precis hur roligt och galet som helst så kavla upp ärmarna och förbered dig på att plocka fram mästerbagaren inom dig!!

 

När: 19:00 - 21:00

Var: Zoom (länk kommer innan aktiviteten)

Medtag: Ingredienser till bakningen:

- Choklad 200g 

- Digestive 

- Smör

- Sirap

- torkade nötter och bär (valfritt)

Ett riktigt bra humör!

Tisdag 2/2 Among-us kväll


Äntligen är det dags, kvällen ni alla har väntat på! Ikväll ska vi spela det relativt nypopulära spelet Among Us. För er som kanske inte har full koll på spelet;

Among Us liknar är ett maffialiknande spel som upp till 10 personer kan spela på mobil och/eller dator. Ett gäng crewmates på ett rymdskepp springer omkring och utför sina tasks medan ett fåtal impostors sabbar för och har ihjäl crewmates. För att vinna behöver du övertyga dem andra om att det inte är du som springer runt och hugger folk i ryggen. Mord, lögner och svek utlovas. Egentligen är det väl inget vidare när man försöker skaffa nya vänner, men ack så roligt det är!

Vill du veta mer om hur Among Us spelas? Se: https://www.youtube.com/watch?v=MZ-ZclGgzr0

 

När? 18-20:30

Var? Zoom- Länk kommer i stora facebookgruppen

Medtag: En hälsosamt stark misstanke mot ALLT och ALLA.

Torsdag 4/2 Quiz-kväll 

Hej bästa intro-gänget!! Ikväll är det dags för den sista quiz-kvällen och temat är film-quiz! Så äntligen får ni möjligheten att briljera med alla film-kunskaper ni fått efter ett år med netflix, viaplay och andra plattformer som bästa vän! 

 

När: 18:00

Var: Zoom (länk kommer innan aktiviteten)

Medtag: Tävlingsinstinkt och glatt humör!

Fredag 5/2 Mys-fredag 

Stort välkomna till mysfredag med SOBRA! 

Det börjar närma sig sitt slut och vi är inne på sista veckan av introduktionen. Ikväll så ska vi ha stormys allihopa och här är det helt okej att dyka upp i pyjamas och sitta med datorn i sängen. Kvällen erbjuder mys i alla dess former med gott umgänge på distans. Under kvällen kommer ni ha möjlighet att vinna viktiga intropoäng - något ni verkligen INTE vill missa! Vi träffas senare ikväll! 

När: 19.00 
Medtag: Glatt humör och sobra anda. Under kvällen får du självklart äta och dricka det du känner för. 

Var: Länk kommer i Facebook-gruppen

Lördag 6/2 Sobraidrott 

Nu har det blivit dags att köra lite träning! Sobra-idrotten kommer bjuda på olika aktiviteter i breakoutrooms på Zoom där syftet är att väcka kroppen, få upp pulsen, bli rörligare, och framförallt HA KUL! Ett perfekt tillfälle att kanske testa någon ny träningsform och lära känna varandra på ett helt annat sätt. Denna aktivitet är till för ALLA, oavsett om du tränar varje dag eller aldrig har testat på träning så kommer ni ha otroligt roligt!

 

Var: Zoom!

När: 13.00. 

Medtag: Glatt humör och dina bästa träningskläder!

Lördag 6/2 FIN-SITTNING

Lördag 6/2 är det dags för den efterlängtade finsittningen! Vi avslutar introt alla tillsammans med en dundrande sittning på zoom. Kvällen kommer att bjuda på mycket trevligheter i form av tävlingar, mycket skratt och gott sällskap, såklart!! Det är även denna kväll som vinnarna av introduktionen VT21 presenteras! Så på med era finaste kläder och pynta gärna lite i bakgrunden för att höja stämningen till max! Detta vill ni inte missa!!!

 

Var?: På zoom (zoom-länken kommer att finnas i facebookgruppen 

När?: Kl 18:15 till kl 22:00

Mat och dryck: En matsedel kommer att publiceras på introduktionens facebooksida (valfri att följa om man vill) och valfri dryck!

Medtag: Ert bästa humör och party-anda!!

sobra_vitguld.png

CONTACT INFORMATION

SOCIAL MEDIA

E-mail: ordforande.sobra@gmail.com

Opening hours: Monday-Thursday 12.15-13.00

Långhuset, Fakultetsgatan 1, 702 81 Örebro

  • Vit Instagram Ikon
  • Facebook - Vit Circle