SCHEMA FÖR INTRODUKTIONEN HT22

Detta är Sobras otroliga och roliga introduktionsschema. Det är varierat med tävlingar, nyktra aktiviteter och temafester. Om du har några frågor om schemat (eller något annat) är du välkommen att kontakta "Generalerna Sobra" på Facebook, gå med i vår grupp på facebook (Sobras introduktion HT22) där massa bra info finns eller kontakta någon av Generalerna via mobil; Jolene (070 860 27 10) eller Tova (076 093 87 07), eller maila oss på introduktion.sobra@gmail.com, vilket som passar dig bäst!

Är du osäker på vart du ska gå kan du leta efter någon av våra faddrar eller superfaddrar som är klädda i svarta tröjor med Sobras logga på ryggen.

 

  • Aktiviteter som är ROSA är aktiviteter arrangerade av Sobra där alkohol är tillåtet.

  • Aktiviteter som är GRÖNA är nyktra aktiviteter arrangerade av Sobra.

  • Aktiviteter som är BLÅ är arrangerade av Örebro Universitet och nyktra. Du behöver inte köpa/visa upp introbrickan för att delta på dessa aktiviteter.

Schemat kan komma att ändras och därför är det viktigt att du uppdaterar dig genom att gå in och dubbelkolla samlingstider och platser innan aktiviteten startar! Viktig information meddelas också på Facebooksidan som du hittar här! 

Schemat för Introduktionen HT22:

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 12.54.49.png

AKTIVITETERNA:

Chill N’ Grill 25/8

Nu är det äntligen dags!! Höstens introduktion tjuvstartar med sommarkväll där vi, precis som namnet antyder, ska CHILLA och GRILLA! 🌞 Samling sker i Krakafoajén (utanför Restaurang Kraka) och sedan traskar vi mot Röda Paviljongen för att grilla gott och bekanta oss med våra introgrupper! Håll utkik efter svarta tröjor med Sobras logga så vet ni att ni har kommit rätt! 💪🏻 Glöm inte att bli medlem i Örebro Studentkår så att ni hinner få era introbrickor innan aktiviteten! 

Hoppas vi ses!! 🍔🥤

 

Var: Röda Paviljongen

Samling: kl 16.00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbricka och eventuellt egen mat att grilla (det kommer finnas korv/vegetariskt till alla på plats!), kläder efter väder samt ditt bästa BBQ-humör!

 

 

Hattfest 26/8

Hatten av för denna dunder kväll! Ikväll ska vi bege oss till det legendariska Örebro kårhus för att tillsammans dansa igång det här intot. Har du en hatthylla full av fina huvudbonader som du aldrig får chansen att visa upp? Eller har du kanske ingen hatt på grund av att du inte vet när du skulle ha på dig en? Den här kvällen är iallafall för dig oavsett om du har 1000 hattar eller inga. Låt fantasin flöda i valet av huvudbonad ikväll då inget är rätt eller fel för oavsett vad ser vi till att ha superkväll ihop! 🎩👒

 

Var: Örebros Kårhus

Samling: kl 18.00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbrickan, valfri dryck, din bästa huvudbonad och ditt bästa humör

Flaggmålning 27/8

Efter en härlig kväll på kåren är det äntligen dags för att få varva ner lite. Som en perfekt avslutning på smygstartsveckan kör vi på flaggmålning! Varje grupp får material till att tillsammans måla er grupps flagga - något ni kommer kunna ha med er under hela introduktionen! En flagga full med studentmössor, palmer eller kanske handklovar? Låt kreativiteten flöda! 🚩

Var: Gräsmattan bakom Universitetsbiblioteket mellan kl 12.15-14.00

Samling: kl 12 i Krakafoaljén

Medtag: Introbrickan, ett kreativt sinne och dina bästa målarkunskaper!

Välkomstdagen 29/8

Idag börjar introduktionen på riktigt!! Ni kommer få ta del av viktiga föreläsningar kring Örebro universitet och Örebro som stad. Därefter kommer ni tillsammans med Sobras faddrar gå runt campus där ni kommer få chansen att se hur campus ser ut, vart alla hus ligger/heter och massa andra bra info som är bra att ha med sig! Se till att ni läst igenom era välkomstmejl NOGA så ni har ett litet hum iallafall vart ni ska och vilken tid.

Var: Örebro Universitet, mer info kring vilken lärosal → se ditt välkomstmejl

Samlingstid: Kolla ditt välkomstmejl

Medtag: En väska som ni kan lägga viktiga papper i, en vattenflaska och ett spänt samt glatt humör!!!

Spelkväll 29/8

Dice-and-price, alla tävlingslystna stjärnor! Vad kan passa bättre än att starta första veckan på universitetet med en spelkväll i sann introanda? Kvällen kommer bjuda på en spännande blandning av spel i alla dess former och framförallt gött häng! Har ni något favoritspel som absolut inte får missas, eller om ni har några andra ess upp i rockärmen, är det fritt fram att baxa med sig det! Vässa på tärningskasten, kortleksblandandet och triviakunskaperna så syns på en maxad spelkväll i vårt underbara kårhus!! 🎲🃏

 

Var: Örebros Kårhus mellan kl 18.30-20.30

Samling: kl 18.15 i Krakafoaljén

Medtag: Introbrickan, spel (frivilligt men absolut uppmuntrat!) och ett glatt humör!

Välkomstmässan 31/8

Vill du veta mer om olika fackförbund och varför det kan vara bra att ansluta sig till dem? Vill du veta mer om vilka olika enheter det finns runt om på Örebros Universitet? Eller hur du kan engagera dig mer i studentlivet? Toppen, då är välkomstmässan det perfekta tillfället för dig att få veta mer och få ta del av information från företag, organisationer, fackförbund och enheter/avdelningar på universitetet!

Var: Forumfoaljén

När: kl 11:00-14:00

Pubrunda 31/8

Är du ny i stan? Eller kanske bara undrat vilka barer/nattklubbar/restauranger som finns runt omkring i Örebro stad? Passa på och häng med ikväll där alla sektioner går samman och kör vår traditionella Pubrunda. Ni får chansen att se stadens nattliv och stanna på olika ställen i Örebro centrum. Kvällen avslutas med att alla grupper och sektioner möts upp på Frimis och dansar natten lång tillsammans! 💃🏼 Glöm inte att äta innan! 

 

Var: Olika pubar runt om i stan

Samling: kl 17.00 i Krakafoaljén, 17.30 på Våghustorget och Järntorget

Medtag: Introbrickan, legitimation och ett glatt humör!! 

Årtalsfest med kårsektionen Corax 2/9

Fred, punk eller Britney Spears är ramen för kvällens äventyr. Ikväll lever vi alla i vårt favorit- årtionde! Är din största dröm att vara hippie? Gillar du 80-tals frisyrerna? Eller älskar du lågmidjade jeans och hänger på MSN hela dagarna? Här har du chansen att leva ut och klä ut dig till en person som lever i det årtalet du önskar att du var ung i! Så dansar vi bort kvällen tillsammans med kårsektionen Corax och får möjlighet att lära känna ännu fler härliga personer från en annan kårsektion! Tagga till så möts vi och har en riktigt dunderkväll tillsammans! 🌟

 

Var: Gemensam förfest på Frimis och sen efterfest på Strömpis

Samling: kl 18.00 i Krakafoaljén, kl 18.30 på Våghustorget

Medtag: Introbricka och legitimation och din bästa årtalsoutfit!

Vattendag med kårsektionen Serum 3/9

Vattenkrig, såpaboll & slide n’flip är några av flera vattenfyllda aktiviteter som vi under vattendagen kommer genomföra. Tillsammans med våra vänner från Serum gör vi en fartfylld dag dränkt i vattenlekar där ingen kommer gå torr ifrån, om man inte vill. 

Utöver vattenlekar kommer det även bjudas på brännboll, quiz och möjlighet att äta under dagen!Så ta på er oömma kläder och möjligtvis ombyte ifall ni ska ta bussen hem sen 😉 så ses vi taggade, redo för en dag fylld med massor av skratt och minnen ni sent kommer att glömma!! 

Var: Gräsmattan bakom Universitetsbiblioteket och Gräsmattan vid Röda Paviljongen kl 11.00-15.00

Samling: Krakafoaljén kl 10.45

Medtag: Introbrickan och ombyte

Fullmoonparty 3/9

Tycker du att dansgolven på klubbarna är lite för mörka ibland? Det ska vi ändra på, det är dags att dansa i neon! Efter en egen förfest tillsammans med er introgrupp lyser vi genom natten mot Ritz där vi lyser upp dansgolven med kläder som lyser i uv-ljus, självlysande neonfärg och glowsticks. Denna kväll kommer bli oförglömlig så ta med din bästa outfit och ett strålande humör så kör vi!! 

 

Var: Ritz

Samling: kl 18.00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbricka, valfri dryck, legitimation och allt du kan hitta i neon! 🌈

Hästhagen 4/9

Då har det blivit dags för det årliga besöket till hästhagen! En plats där ärofyllda kamper kämpats i bland annat frisbeegolf, beachvolleyboll och kanotpaddling 🛶 Dagen kommer bestå av möjlighet att välja mellan en rad grymma och roliga aktiviteter, eller vad sägs om paddling (både kanot och SUP), minigolf, frisbeegolf, samt möjlighet att spela beachvolley!! På plats kommer det även finnas en kiosk (dock med begränsat sortiment). Så tagga till och häng med så har vi en riktigt mysig och härlig dag tillsammans fyllt med en massa aktiviteter!! 🏌️

 

Var: Hästhagen mellan kl 13.00-18.00

Samling: kl 11.00-12.00 i Krakafoajén (samlingstid bestäms exakt lite närmre inpå) och sedan beger vi oss i gemensam trupp till hästhagen! 

Medtag: Introbricka samt kläder efter väder

Tentamen 6/9

Hur går egentligen en tentamen till? Vad behöver man ha koll på före, under och efter en tentamen? Som ny till universitetslivet är det mycket att ha koll på och det kan kännas lite överväldigande, men det är just såna här frågor du får svar på under detta informationspasset!! Där kommer ni få information hur olika system eller examinationer fungerar och vad som kan vara bra att tänka på 🤩

Var: Hörsal L1 (Långhuset Örebro universitet, precis utanför Sobras sektionsrum!)

När: kl 12:15-13:00

För er som inte kan delta detta datum men som ändå vill ta del av informationen finns ytterligare ett tillfälle den 22/9 kl 12:15-13:00. 

Filmkväll 6/9

Efter intensiva veckor behöver man också varva ner, ta det lite lugnt, umgås och se på en film - vilket är precis vad som står på schemat denna aktivitet! Det kommer att visas två olika filmer i två hörsalar på campus. Så du bestämmer efter egen smak vilken visning du vill gå på! Så på med myskläderna och köp med dig något gott att snacksa på om du vill!

 

Var: Biblioteksaulan och Konsertsalen mellan kl 18.15-21.00

Samling: Kl 18 i Krakafoajén 

Medtag: Introbrickan

Akademiskt skrivande 7/9

Att lära sig skriva akademiskt och korrekt i sina förberedelseuppgifter, PM och uppsatser kan vara riktigt utmanande! Den här informationsföreläsningen ger dig som ny student otroligt bra tips och trix på hur du kan tänka när du ska skriva en akademisk text!! ✍️

Var: Hörsal L2 (långhuset)

När: kl 12:15-13:00

Piratsittning 7/9

Skepp o´hoj alla landkrabbor! Ikväll sätter vi segel för lite plundring på Ritz med en sittning för att sedan segla vidare mot den gemensamma festen på Strömpis! Sätt på er era bästa piratkläder för en hejdundrande båttur på den årliga piratsittningen! ☠️🏴‍☠️ För att få kliva på båten behöver man köpa en biljett i appen Orbi (mer information kring det kommer). Under kvällen bjuds det på buffé och en dryckesbiljett!

 

Var: Ritz och sen efterfest på Strömpis

Samling: kl 17.30 utanför Ritz

Medtag: Introbricka & legitimation samt din bästa piratutstyrsel  

Pris: 85 kr. Köps i appen Orbi

Studera med en funktionsnedsättning 8/9

Att studera ska vara för alla oavsett situation individen ställs inför. Att studera med en
funktionsnedsättning kan ge olika utmaningar för att genomföra studier. Örebro universitet har en enhet som heter FUNKA, dem arbetar med studenter som har en funktionsnedsättning och erbjuder stöd för dem i sina studier. Den här informationsföreläsningen är till för er som kanske har en funktionsnedsättning som försvårar situationer att studera eller för dig som vill veta mer om hur du kan stötta och hjälpa andra!

Var: Lärosal L103 (långhuset)

När: kl 12:15-13:00

Volleybollturnering 9/9 

Sedan lääääänge har kampen om den fina volleyboll-pokalen varit ett slag mellan sektionerna… Det har återigen blivit dags för turneringen att ta plats igen!! Se till att anmäla dig till Sobras volleyboll-lag och kämpa för seger och triumph. Är bollsport inte riktigt din grej? INGA PROBLEM! Häng istället med och heja på våra tappra sobraiter!! 🏐 

 

Var: Beach-volleybollplanerna vid campus (nära röda paviljongen)

Samling: kl 16.30 i Krakafoajén 

Medtag: Introbrickan, din bästa hejar-röst och en riktig kämparglöd!!

Fjortizfest 9/9

Ikväll är det dags för 2000-talets viktigaste era, nämligen FJORTISTIDEN! Så hoppas ni är lika taggade som vi på en fjortizfest!  Så plocka fram idominsalvan, på med brunkrämen och gör er redo att dansa till fjortisdunk hela natten lång. Kvällen kommer börja med egna förfester för att sedan bege oss in mot stan och dansa natten lång på RITZ tillsammans.

Var: Ritz
Samling: Tid bestäms enskilt i grupperna eftersom volleybollen är precis innan. Så håll koll i din grupps facebooksida/chatt
Medtag: Introbricka, valfri dryck, legitimation och en outfit i äkta fjortizanda!

Midsommarfest 10/9

Den som säger att sommaren är över bara för universitetet startar har såklart tagit miste! Ta på er eran blommigaste outfit, krans i håret och gör er redo för Sobras alldeles egna midsommarfest! Det blir dans runt midsommarstången, lekar och gött häng! För vem vill inte fira midsommar två gånger om året? 🍓🌼

Var: Tybblekullarna mellan kl 13.15-17.00

Samling: Krakafoaljén kl. 13

Medtag: Introbrickan, valfri dryck och om ni vill ha med egen mat/snacks!

Satins Nattklubb 10/9

Efter midsommarfesten kan det vara skönt att komma hem, få i sig lite mat och ta en välbehövlig tupplur. Men dagen är inte slut än och kvällen är ung!! Efter en gemensam förfest med din introgrupp är det dags att ta sig till Satins nattklubb för att dansa loss som avslut på denna lördagskväll!! 🕺

Var: Satins nattklubb

Samling: Tid och plats för era förfester bestäms individuellt i era egna introgrupper!

Medtag: Introprickan och legitimation

Sobrakampen 11/9

Dags att sätta gruppandan på prov för att tillsammans ta sig an Sobrakampen! Det är en 10-kamp som stärker gruppdynamiken och innehåller stationer som är något för alla. Har du viljestyrkan, glädjen och den rätta andan? Kom då och kämpa tillsammans med din introgrupp! 🖤 

 

Var: Fotbollsplanerna vid Tybble 11.45-15.00

Samling: kl 11:30 i Krakafoaljén

Medtag: Introbricka och lagandan!

Studieteknik 12/9

Studieteknik är en konst och är på universitetet upp till dig att hitta! Vad passar dig bäst? Hur studerar du på bästa sätt? Detta kan vara väldigt utmanande att hitta en god studieteknik och med den här informationsföreläsningen hoppas Örebro universitet kunna bidra med massa bra och hjälpande tips och trix för hur man kan få en bättre studieteknik eller vad det finns för olika typer av verktyg en kan använda sig utav!! Perfekt för dig som inte studerat på länge eller för dig som känner ett behov att lära dig nya tekniker 📚

Var: Hörsal L1 (långhuset)

När: 12:15-13:00

Våga tala 13/9

Under din tid på Örebro universitet kommer du ställas inför massa olika
examinationer där bland annat tal ingår vid exempelvis presentationer, seminarier eller opponeringar. Har du som ny student en utmaning att ta ordet och våga framföra din talan, tankar och idéer? Den här föreläsningen kan förhoppningsvis ge dig olika verktyg för att lyckas och våga föra din tala framåt i diskussioner som du kommer ställas inför under din studietid!! 

Var: Hörsal L2 (långhuset)

När: kl 12:15-13:00

Satins uteservering 13/9

Vad passar bättre än att avsluta en lång dag i skolan på Satins uteservering i kvällssolen! ☀️ Under kvällen vankas det musikquiz och alla genrer är varmt välkomna. Pop, rock, hiphop eller schlager? Teama ihop dig med någon som har en annan musiksmak än vad du har och ni kommer att briljera på kvällens musikquiz! 🎵

 

Var: Satins uteservering mellan kl 18.15-22.00

Samling: kl 17.45 i Krakafoaljén eller kl 18.00 på Våghustorget beroende på vad som passar dig bäst!

Medtag: Introbricka och legitimation

Bäst i test 14/9

Vi alla drömmer väl om att någon gång få vara med i det legendariska programmet BÄST I TEST!! Idag är det eran lyckodag då det nämligen är dags för er att slå era kloka huvuden ihop och lösa en massa roliga, men framförallt, kluriga test. Detta kommer vara en kväll i klurigheterna anda, det gäller att lyssna noga och utföra testerna korrekt, men komihåg att testledarens ord i är lag. Detta är en något ni inte kommer vilja missa, så vässa era öron och börja klura för DIN TID BÖRJAR NU!! ⏱️

 

Var: Gräsmattan bakom röda paviljongen och bakom biblioteket. 

Samling: kl 18:00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbrickan samt oömma kläder 

Lunch för teckenspråkiga 15/9

Örebros universitet är stort och ibland kan det vara svårt att hitta vänner och samhörighet. På universitetet finns det flertalet studenter som enbart kommunicerar med teckenspråk, och detta är därmed ett perfekt tillfälle att hitta ett nytt närverk och nya vänner i samma situation!! Örebro universitet bjuder därför in till en gratis lunch i en av universitetets restauranger på campus Almby! 😄

Var: Kraka-restaurangen (långhuset)

När: kl 12:15-13:15

Örebrodagen 16/9

Det har äntligen blivit dags för den traditionella Örebrodagen! Vad är då Örebrodagen undrar kanske du? Jo, men det ska vi berätta för dig. Örebrodagen är en 5-kamp mellan de olika kårsektionerna på Örebro universitet, som går av stapeln under varje höstintro och dagen är fullspäckad med roliga tävlingar och aktiviteter. Detta är helt klart en av höjdpunkterna på introt! Här behövs både ni tävlingsinriktade som hjälper Sobra till segern, men även en hejdundrande hejarklack. Detta vill du inte missa! Låt Sobra höras med glädje och härliga ramsor så kan vi nog få hela Örebro att sjunga med!

Var: CENTRUM Örebro. Undervisningsfritt mellan kl. 12:00-17:00

Samling: kl 12.00 i Slottsparken

Medtag: Introbrickan och tävlingsandan!

Togafest 16/9

Nu taggar vi till för TOGA-FEST! 

Äntligen har det blivit dags för den klassiska och fantastiska Togafesten! Kvällen kommer starta med förfester i grupperna där ni tillsammans kan klura ut hur man bäst knyter ett lakan för att få den perfekta outfiten. Tutorials är att rekommendera! Därefter rör vi oss mot kåren för en hejdundrande kväll tillsammans i sann SOBRA-anda! Wihooo!

Var: Kåren

Samling: Bestäms individuellt i era introgrupper!

Medtag: Introbrickan, legitimation , valfri dryck och din bästa toga-outfit!

Vin(nar)brännboll 17/9

Den traditionella vin(nar)brännbollen är äntligen här!! 🏏 Var med och kämpa för din kårsektion i matchen mellan Sobra och Corax!! Vill man inte vara med och spela behöver vi ju såklart introduktionens bästa hejarklack också! 👏 Det här vill ni bara inte missa!! 

 

Var: Fotbollsplanen bakom Röda Paviljongen

Samling: kl 12.00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbrickan, valfri dryck och ett glatt humör!

Temafest 17/9

Checka in resväskan, ta med businesskortet och missa inte boarding för nu sätter planet kurs mot destination…? Är det som väntar en campingsemester, en underbar safaritur, fotbolls-VM, Coachella, råkade det bli Kumla eller var planet tvunget att nödlanda? Ikväll drar vi på våra bästa fenor, sjöhattar och studenthattar, för ikväll blir det en temafest i ren destinations-anda! Vi kommer sedan vandra vidare mot Kåren för en kväll vi aldrig kommer att glömma!!

 

Var: Röda Paviljongen för gemensam förfest och sedan bär det av till kåren!

Samling: kl 19:00 i Krakafoaljén

Medtag: Introbrickan, valfri dryck, ett fantastiskt humör och era bästa utklädnader!

Introhäng 18/9

Efter några härliga veckor tillsammans fullspäckade med aktiviteter och evenemang börjar tyvärr introduktionen lida mot sitt slut. På introduktionens sista aktivitet kommer ni därför få umgås i bara er grupp och göra vad ni vill; spela sällskapsspel, se på film eller varför inte en picknick tillsammans - valet är ert! 

Var: Bestäms individuellt i era grupper

Samling: Bestäms individuellt i era grupper

Medtag: Introbricka

Efter introduktionen:

Finsittning 8/10

I samarbete med Sobras Sexmästeri vankas såklart den traditionsenliga finsittningen för alla er som deltagit under introduktionen HT22!! Ni kommer under denna kväll äntligen få veta vilken introgrupp som tar hem introbucklan, en presentation av nya generalen kommer att ske och utöver det kommer ni att få uppleva fantastisk underhållning! 🤵

Mer information om tid, biljettpris, tema och annat dylikt kommer närmare sittningen! 

Sobras sektionsrum som ligger utanför Krakafoajén i Långhuset. 

Skärmavbild 2022-06-27 kl. 18.59.58.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.46.28.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.43.34.png
20210907_191823.jpg
21146947_10154687850645894_1105193847_o.
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 19.02.31.png
Introdag4.jpg
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 19.10.34.png
D88CFCC4-9BC5-43D8-A2B8-4D26D34E2730.jpg
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 19.08.19.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.35.39.png
BA2D8BFC-7379-44E5-BCB4-E38B7DF7BCC0.jpg
21034620_1957786184237288_63677141433246
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 18.55.31.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.42.12.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 18.57.16.png
IMG_6099.HEIC
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.34.51.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.35.55.png
Skärmavbild 2022-06-27 kl. 22.44.40.png