top of page

Nystudent

Här hittar du användbar info för hela din studietid på Örebro universitet!

Är du på jakt efter information om Sveriges bästa introduktion kan du klicka på knappen nedan!

DSC07957.JPG

Bli Medlem!

Först och främst, varmt välkommen till Örebro Universitet, och självfallet till Kåresektionen SOBRA!!

Ett tips är att bli medlem i Örebro Studentkår. Som medlem får du en rad olika förmåner, till exempel gratis kaffe under varje lunchöppet i Sobras sektionsrum! Hur gött är inte det?! 


Mer info om medlemskap hittar du här! Vill du istället bli medlem direkt kan du klicka på knappen nedan! 

Bra Appar!

Hitta till universitetet

Bussarna till och från campus hittar du på hållplatsen "Universitetsplatsen". 

För att söka på resor kan du gå in på lanstrafiken.se eller via appen LT nedan!

Hitta en Bostad

Vill du hitta en bostad i Örebro? Klicka på knappen nedan som tar dig till kommunens sida för studentbostäder! Om du är i behöv av ett akutboende kan du klicka på "Akutboende" som tar dig till Örebro Studentkårs sida för mer info!

Hur går en tenta till?

Tentamen är universitetets motsvarighet till kursprov och kan förekomma i olika former. Ibland kan du ha en muntlig tenta, en s.k. munta, och ibland har du en skriftlig tentamen.

 

Innan du kan skriva en tenta måste du anmäla dig på Ladok. Länken hittar du på studenttjänster efter du loggat in. Anmälan öppnar tre veckor innan skrivningstillfället och stänger sju (7) dagar innan tentan. Se till att anmäla dig! Missar du det finns det tyvärr inget sätt att anmäla dig till samma tentatillfälle :(

Snart är det dags för tentan! Se till att ha med dig en giltig fysisk legitimation, tillåtna hjälpmedel och gärna något att dricka/äta! OBS, du får inte ha med dig något med nötter i! Väl på plats kommer tentamensvakterna gå igenom vad som gäller för just din tentamen.

Du ska vara på plats 30 minuter innan skrivningstiden så du hinner checka in,  få din plats, ev. förbereda din dator och andas ut! (Det kommer gå bra!) Skulle du mot förmodan komma försent är det dock ännu inte över! Den andra insläppstiden öppnar 30 minuter efter första tillfället.

Om det inte skulle gå så bra första tentan har du alltid flera chanser. Samma sak gäller där, du anmäler dig till omtentatillfället via Ladok. Glöm inte att anmälan stänger sju dagar innan skrivningstillfället, även här!

Har du frågor om din tentamen eller dina resultat kan du alltid höra av dig till Sobras Utbildningsbevakning som gärna hjälper dig vidare. Lycka till!

Örebrogåvan - För dig som är nyinflyttad!

Örebrogåvan ges från Örebro kommun till dig som är inflyttad student, medlem i studentkåren och har folkbokfört dig i Örebro.

 

Örebrogåvan är ett presentkort laddat med 1 000 kr, som du kan använda vid 150 olika affärer och verksamheter i Örebro! Med Örebrogåvan kan du handla kläder, mat, betala på caféer, restauranger, frisersalonger och mycket mer!

 

Du kan också använda Örebrogåvan till att köpa busskort, konsert- och teaterbiljetter. Örebrogåvan hämtar du på studentkårens kansli, läs mer på www.orebro.se/student.

Örebrogåvan.png
bottom of page